Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΜεταμοσχεύσεις - Δωρεά Οργάνων

Αθλητισμός και νεφροπάθεια: Η μεταμόσχευση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 18591 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ΕΛ.ΚΑΡΑΜΠΗ
Μέλος

Εγγραφή: 29/1/2020
Δημοσιεύσεις: 12

Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2020

Αφορά: Νεφροπάθεια

Το να είσαι νεφροπαθείς( αιμοκαθαιρόμενος) ή μεταμοσχευμενος δεν σε αποκλείει από καμία κοινωνική εκδήλωση και σε προσωπικό επίπεδο ο αθλητισμός Είναι απαραίτητος και στην αιμοκάθαρση ανάλογα της δύναμης του ασθενούς αλλά και στη μεταμόσχευση ,βοηθάει πολύ άμεσα με τον ιδρώτα να φεύγουν τοξίνες ,να αντιδρούν καλύτερα τα φάρμακα με τον οργανισμό σε θέματα επιπέδου , καθώς και επίσης η κρεατινίνη κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα ...ανάλογες αναφορές υπάρχουν και από γιατρούς που παροτρύνουν πλέον τους ασθενείς με νεφροπάθεια να αθλούνται είναι απαραίτητο Αλλά πάντα πριν γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει η κάρτα αθλητη.
Δηλαδή αν ένας μεταμοσχευμενος η αιμοκαθαρόμενος θές θελει να αθληθεί πρέπει απαραιτήτως να έχει την κάρτα αθλητη ασθενους απο το θεράποντα ιατρό του και τον θεράποντα καρδιολόγο του ώστε να μην υπάρχει κακανένα πρόβλημα και να μπορεί να αθληθεί για όση ώωρα και για Όση αντοχή έχει ο αθλητισμός είναι υγεία σε όλα τα επίπεδα μας βοηθάει εμάς που είμαστε νεφροπαθείς να κρατήσουμε χαμηλές τιμές να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και αυτό αντιδρά καλύτερα και στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης αλλά και στα φάρμακα που παίρνουμε σαν μεταμοσχευμένοι.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#1 Δημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2020

Η συνετή και προγραμματισμένη άθληση βοηθά σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Σωστά τα λέτε!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]

Ανακοινώθηκε πως σταματούν οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, καθώς και οι πτήσεις από τη Γερμανία με προορισμούς εκτός Αθήνας.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Τι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείαςΤι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείας

Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει μισθολογικό κόστος 2,09 επί της αναγραφόμενης τιμής ΚΕΝ.... Περισσότερα »

Πώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίαςΠώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίας

Πώς μπορώ να συνδυάσω νηστεία και καραντίνα; Ποια τρόφιμα να επιλέξω.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης