Προς θεραπεία πολλών μορφών καρκίνου?

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016
tired

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου: Επιστήμονες κατάφεραν να παρέμβουν στα Τ-κύτταρα, τα κύτταρα-στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε οργανισμού - και με γενετική τροποποίηση να τα «εκπαιδεύσουν» ώστε αυτά να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και να τα πολεμούν. Τα πειράματα που έγιναν είχαν πολύ καλά αποτελέσματα τουλάχιστον για όσους πάσχουν από αιματολογικό καρκίνο, όπως λευχαιμία, πολλαπλούν μυέλωμα ή λέμφωμα non Hodgkin. Ανοίγει άραγε ο δρόμος για την θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου? Ας είμαστε επιφυλακτικοί. Η είδηση βέβαια αναπτερώνει τις ελπίδες των καρκινοπαθών. όμως θα πρέπει πρώτα να αποδειχθεί σε μαζικό επίπεδο του λόγου το αληθές. Μ’έχρι τότε, ας μην χάνουμε το κουράγιο μας και να είμαστε αισιόδοξοι.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Έχω την εντύπωση πάντως πως όλα εις ότι αφορά την τελική θεραπεία προχωρούν πολύ αργά. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η ιατρική φιγουράρει για τα εκπληκτικά της επιτεύγματα. Δεν είναι οξύμωρο?

Γενικά οι θεραπείες που θέλουν τεράστια κονδύλια για έρευνα, με αμφίβολο αποτέλεσμα, δεν είναι για κανέναν προτερεότητα.
Ούτε για τα συστήματα υγείας, ούτε για τις εταιρείες.
Οπότε πάλι η πρόληψη του καθενός μας είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Ισορροπημένη διατροφή, άθληση και καλή ψυχολογία, είναι σε όλα χρήσιμα.

Είμαστε τόσο εύθραυστοι αλλά και τόσο δυνατοί.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πόσο σημαντική είναι αυτή η επιτυχία. Εντούτοις η έρευνα για την θεραπεία του καρκίνου εξακολουθεί να προχωρά αργά. Δεν θα συμφωνήσω ότι βρισκόμαστε κοντά σε οριστική λύση. Έχουμε μέλλον ακόμη. Τουλάχιστον σε ότι αφορά όλες τις μορφές καρκίνου.

Καλημέρα κια από μενα στην παρέα.

Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου η οριστική καταπολέμηση του καρκίνου. Η έρευνα με τα αντισώματα και τα γονίδια κάποια στιγμή σύντομα θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Λίγη υπομονή ακόμη....

Καλημέρα με όμορφα νέα!

Ας είμαστε βέβαια εγκρατείς και ας κρατάμε μικρό καλάθι...

Κια άλλες φορές στο παρελθόν μιλούσαν για επαναστατικές θεραπείες αλλά ως δια μαγείας ”εξαφανίστηκαν” για άγνωστους λόγους....


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ