Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΝέα δεδομένα και θεραπείες

Ενημέρωση για νέες θεραπείες

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4143 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 915

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2018

Ενημερώνονται άραγε οι ασθενείς και πως για τις νέες θεραπείες? Οι δε γιατροί από την πλευρά τους έχουν επαρκή επιστημονική γνώση για να κατατοπίσουν τους ασθενείς αλλά και να δώσουν θεραπευτικές λύσεις? Είναι γεγονός ότι οι ασθενείς κρέμονται στην κυριολεξία μερικές φορές από τα στόματα των γιατρών, αφού θέλουν να ακούσουν για νέα θεραπευτικά δεδομένα στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους. Δεν είναι και λίγες βέβαια οι φορές όπου οι ίδιοι πληροφορούνται για τα νέα αυτά θεραπευτικά δεδομένα και θέτουν ερωτήσεις στους θεράποντες ιατρούς τους . Τελικά κάνει καλό να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για τις νέες θεραπείες? Μήπως θα έπρεπε πρώτα ο γιατρός να εκφέρει γνώμη για αυτά? Μήπως ξεσηκώνει τελικά η πληροφόρηση από το διαδίκτυο τους ασθενείς που ελπίζουν αγωνιωδώς σε καλύτερα αποτελέσματα?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#1 Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2018

Σίγουρα το διαδίκτυο δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τους ασθενείς. Οι γιατροί είναι αυτοί που θα πρέπει να εκφέρουν γνώμη για τις νέες μελέτες και θεραπείες. Η επιστημονική τους γνώση πρέπει να ανανεώνεται για να μπορούν να κατατοπίσουν κατάλληλα τους ασθενείς.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 95

#2 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2018

Η αλήθεια είναι ότι η πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι μεγάλη και φυσικά δεν αναφέρομαι στις μηχανές αναζήτησης. Αρκετοί από εμάς που τυχαίνει οι ίδιοι ή κάποιοι από το περιβάλλον μας να αντιμετωπίζουμε κάποια σοβαρά θέματα, αναζητούμε νέες έρευνες και δημοσιεύσεις. Γινόμαστε μέλη ομάδων που κυρίως δημιουργούνται στην Αμερική και μαθαίνουμε για θεραπείες που εφαρμόζουν εκεί σε μέλη των ομάδων με αντίστοιχο πρόβλημα με το δικό μας. Πολλές θεραπείες από αυτές μας είναι εντελώς άγνωστες στη χώρα μας ή σοκάρουμε τους γιατρούς όταν τους ρωτάμε γι’ αυτές.
Μερικοί πιο ανοιχτοί και πιο νέοι τις γνωρίζουν αλλά και πάλι δυσκολεύονται να πάρουν πρωτοβουλία και να τις δοκιμάσουν.
Θεωρώ ότι η πληροφόρηση είναι χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για τους γιατρούς. Δεν είναι κακό αν μαθαίνουμε κάτι να το συζητάμε με το γιατρό μας.
Όφελος θα έχουν και οι δύο πλευρές ανεξάρτητα αν εφαρμόζεται κάτι νέο ή όχι. Νομίζω είναι χρήσιμο να ξέρουμε, να είμαστε ενήμεροι και ενεργοί. Από κει και πέρα κάθε ένας μας που πιστεύει ότι στη χώρα μας δεν βρίσκει τη θεραπεία που χρειάζεται, μπορεί να προσπαθήσει να την πάρει - με την προϋπόθεση βέβαια - ότι θα διαθέσει αρκετά χρήματα.
Πιστεύω ότι μέγα ζήτημα στη χώρα μας είναι η δημόσια παροχή υγείας, το καπέλωμα από τους ασφαλιστικούς φορείς και το μπλοκάρισμα της έρευνας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#3 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2018

Αρχική δημοσίευση #2:
Η αλήθεια είναι ότι η πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι μεγάλη και φυσικά δεν αναφέρομαι στις μηχανές αναζήτησης. Αρκετοί από εμάς που τυχαίνει οι ίδιοι ή κάποιοι από το περιβάλλον μας να αντιμετωπίζουμε κάποια σοβαρά θέματα, αναζητούμε νέες έρευνες και δημοσιεύσεις. Γινόμαστε μέλη...

Πολύ σωστά stelaa

Η πληροφόρηση μπορεί να βοηθήσει και τις δύο πλευρές, όπως λες. Αρκεί βέβαια να μην υποκαθιστά κανείς τον γιατρό, όπως είθισται σε άλλα επαγγέλματα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πως θα διατηρήσετε υγιή τα βακτήρια του εντέρουΠως θα διατηρήσετε υγιή τα βακτήρια του εντέρου

Πολλά θα ακούσετε στο μέλλον για τα βακτήρια του εντέρου.... Περισσότερα »

Τι να κάνετε στα 60 σας για να ζήσετε καλύτερα και περισσότεροΤι να κάνετε στα 60 σας για να ζήσετε καλύτερα και περισσότερο

Πολλά είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από τα 60 και μετά... Περισσότερα »

Ο χαμηλός ψευδάργυρος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημαΟ χαμηλός ψευδάργυρος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ακόμη και αυτοί που κάνουν σωστή διατροφή μπορεί να χρειαστούν συμπληρώματα ψευδαργύρου... Περισσότερα »

12 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ινομυαλγίας12 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ινομυαλγίας

Μάθετε το πως και με ποιο τρόπο θα αποφύγετε την ινομυαλγία... Περισσότερα »

Ρομποτική Χειρουργική στην ΟυρολογίαVideo - Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Ο Σταύρος Τυριτζής, Ουρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για τη Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία. Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική με ακρίβεια χιλιοστού, η οποία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης