Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΝέα δεδομένα και θεραπείες

Ενημέρωση για νέες θεραπείες

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8666 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 945

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2018

Ενημερώνονται άραγε οι ασθενείς και πως για τις νέες θεραπείες? Οι δε γιατροί από την πλευρά τους έχουν επαρκή επιστημονική γνώση για να κατατοπίσουν τους ασθενείς αλλά και να δώσουν θεραπευτικές λύσεις? Είναι γεγονός ότι οι ασθενείς κρέμονται στην κυριολεξία μερικές φορές από τα στόματα των γιατρών, αφού θέλουν να ακούσουν για νέα θεραπευτικά δεδομένα στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους. Δεν είναι και λίγες βέβαια οι φορές όπου οι ίδιοι πληροφορούνται για τα νέα αυτά θεραπευτικά δεδομένα και θέτουν ερωτήσεις στους θεράποντες ιατρούς τους . Τελικά κάνει καλό να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για τις νέες θεραπείες? Μήπως θα έπρεπε πρώτα ο γιατρός να εκφέρει γνώμη για αυτά? Μήπως ξεσηκώνει τελικά η πληροφόρηση από το διαδίκτυο τους ασθενείς που ελπίζουν αγωνιωδώς σε καλύτερα αποτελέσματα?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1246

#1 Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2018

Σίγουρα το διαδίκτυο δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τους ασθενείς. Οι γιατροί είναι αυτοί που θα πρέπει να εκφέρουν γνώμη για τις νέες μελέτες και θεραπείες. Η επιστημονική τους γνώση πρέπει να ανανεώνεται για να μπορούν να κατατοπίσουν κατάλληλα τους ασθενείς.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 95

#2 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2018

Η αλήθεια είναι ότι η πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι μεγάλη και φυσικά δεν αναφέρομαι στις μηχανές αναζήτησης. Αρκετοί από εμάς που τυχαίνει οι ίδιοι ή κάποιοι από το περιβάλλον μας να αντιμετωπίζουμε κάποια σοβαρά θέματα, αναζητούμε νέες έρευνες και δημοσιεύσεις. Γινόμαστε μέλη ομάδων που κυρίως δημιουργούνται στην Αμερική και μαθαίνουμε για θεραπείες που εφαρμόζουν εκεί σε μέλη των ομάδων με αντίστοιχο πρόβλημα με το δικό μας. Πολλές θεραπείες από αυτές μας είναι εντελώς άγνωστες στη χώρα μας ή σοκάρουμε τους γιατρούς όταν τους ρωτάμε γι’ αυτές.
Μερικοί πιο ανοιχτοί και πιο νέοι τις γνωρίζουν αλλά και πάλι δυσκολεύονται να πάρουν πρωτοβουλία και να τις δοκιμάσουν.
Θεωρώ ότι η πληροφόρηση είναι χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για τους γιατρούς. Δεν είναι κακό αν μαθαίνουμε κάτι να το συζητάμε με το γιατρό μας.
Όφελος θα έχουν και οι δύο πλευρές ανεξάρτητα αν εφαρμόζεται κάτι νέο ή όχι. Νομίζω είναι χρήσιμο να ξέρουμε, να είμαστε ενήμεροι και ενεργοί. Από κει και πέρα κάθε ένας μας που πιστεύει ότι στη χώρα μας δεν βρίσκει τη θεραπεία που χρειάζεται, μπορεί να προσπαθήσει να την πάρει - με την προϋπόθεση βέβαια - ότι θα διαθέσει αρκετά χρήματα.
Πιστεύω ότι μέγα ζήτημα στη χώρα μας είναι η δημόσια παροχή υγείας, το καπέλωμα από τους ασφαλιστικούς φορείς και το μπλοκάρισμα της έρευνας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1246

#3 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2018

Αρχική δημοσίευση #2:
Η αλήθεια είναι ότι η πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι μεγάλη και φυσικά δεν αναφέρομαι στις μηχανές αναζήτησης. Αρκετοί από εμάς που τυχαίνει οι ίδιοι ή κάποιοι από το περιβάλλον μας να αντιμετωπίζουμε κάποια σοβαρά θέματα, αναζητούμε νέες έρευνες και δημοσιεύσεις. Γινόμαστε μέλη...

Πολύ σωστά stelaa

Η πληροφόρηση μπορεί να βοηθήσει και τις δύο πλευρές, όπως λες. Αρκεί βέβαια να μην υποκαθιστά κανείς τον γιατρό, όπως είθισται σε άλλα επαγγέλματα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Καλές και κακές τροφές για τον υπερθυρεοειδισμόΚαλές και κακές τροφές για τον υπερθυρεοειδισμό

Πώς επηρεάζει η διατροφή τον υπερθυρεοειδισμό; Ποια τρόφιμα είναι καλόα να τρώτε και ποια να αποφεύγετε.... Περισσότερα »

Tips για ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά από αποβολήTips για ομαλή επιστροφή στη δουλειά μετά από αποβολή

Η επικοινωνία με τον γιατρό σας και τον εργοδότη σας είναι βασικά στοιχεία για να προσαρμοστείτε ομαλά.... Περισσότερα »

Προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίουΠροβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίου

Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της έλλειψης αυτής της θρεπτικής ουσίας και ποιες ομάδες κινδυνεύουν από ανεπάρκεια.... Περισσότερα »

Τίνα Κουκοπούλου: Το στίγμα, πιο βαθύ "σημάδι" στην ψωρίασηΤίνα Κουκοπούλου: Το στίγμα, πιο βαθύ "σημάδι" στην ψωρίαση

Εκτεταμένο είναι το πρόβλημα του στιγματισμού των ασθενών με ψωρίαση, καθώς πολλοί ταυτίζουν τη μη μεταδοτική ψωρίαση με την ψώρα. Η πρόεδρος του Συλλόγου ... Περισσότερα »

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομήςVideo - LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 4ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την αίθουσα χειρουργείου του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία 13:00 - 17:00. Η ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube