Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΝέα δεδομένα και θεραπείες

Η επίθεση του κοροναιού

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9121 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1399

Δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2020
Τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2020

O κοροναιός ενδέχεται να περιοριστεί τους επόμενους μήνες και τα κρούσματα να μειωθούν. Αυτό που συνέβη όμως για μια ακόμη φορά είναι ότι η ιατρική και επιστημονική κοινότητα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν άμεσα την αν λόγω κατάσταση, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να πεθάνουν ή να νοσήσουν.

Οι δε ασθενείς με χρόνια νοσήματα να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε έναν ιό που τελικά δεν γνωρίζει κανείς με σιγουριά πως προέκυψε και πως θα εξελιχθεί. Με τόση μεγάλη πρόοδο της ιατρικής, με τόσο μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα, βλέπουμε ότι νέες ασθένειες κάνουν την εμφάνισή τους και μάλιστα με επιθετικό τρόπο.

Από ένα σημείο και μετά λοιπόν, θα πρέπει να πάρουμε και εμείς οι ίδιοι τα μέτρα μας για την καταπολέμησή του κοροναιού. Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι πότε και αν θα υπάρξει εμβόλιο. Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι η θεραπεία ενδέχεται να περάσει αρκετά στάδια από την εκδήλωση της νόσου και μετά. Με την ελπίδα πάντα η επίθεση του ιού να μετριαστεί και από τα προληπικά μέτρα και από την στενή ιατρική παρακολούθηση των ασθενών που έχουν ήδη προσβληθεί.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 1006

#1 Δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2020

Καλημέρα!

Ας ελπίσουμε να μειωθεί η επιθετικότητά του ιού αυτού και οι νοσούντες να παραμείνουν με ήπια συμπτώματα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τους ασθενείς και τον φόβο που έχουν πάρει έχοντας προσβληθεί από τον κοροναιό. Το δε στίγμα που θα τους συνοδεύει για καιρό δεν είναι μικρό.....

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1228

#2 Δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2020

Λαμβάνοντας τις αναγκαίες προφυλάξεις και παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα μπορούμε από μόνοι μας να προφυλαχθούμε από τον κοροναιό. Στο μεταξύ, θα πρέπει να δίνουμε βάση στα πραγματικά γεγονότα και όχι στα κινδυνολόγα σενάρια που κυκλοφορούν ευρέως μετά την εκδήλωση του ιού.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Αυξημένη φυσική ανοσία στη βόρεια Ελλάδα; - Πώς εξηγείται η αλλαγή στον χάρτηΑυξημένη φυσική ανοσία στη βόρεια Ελλάδα; - Πώς εξηγείται η αλλαγή στον χάρτη

Τι αναφέρει στο Iatronet ο διευθυντής της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κώτσης.... Περισσότερα »

Το σύνδρομο που οδηγεί στη ΜΕΘ παιδιά με CoViD-19 Το σύνδρομο που οδηγεί στη ΜΕΘ παιδιά με CoViD-19

Ένα 5χρονο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Παίδων, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.... Περισσότερα »

Πόσο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για την CoViD-19Πόσο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για την CoViD-19

Το δείχνει μελέτη από το Ισραήλ και πώς τη σχολιάζουν καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας.... Περισσότερα »

Εθισμός στο τσάι: Μπορεί να συμβεί;Εθισμός στο τσάι: Μπορεί να συμβεί;

Μπορεί το τσάι, αυτό το τόσο ωφέλιμο ρόφημα να γίνει εθιστικό; Οι μελέτες λένε πως ναι. Ποια είναι τα σημάδια εξάρτησης;... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube