Ελπίδες από έρευνες - καθημερινότητα χωρίς ελπίδα για τους ασθενείς

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015
fzai

Και ενώ οι έρευνες πολλαπλασιάζονται αλματωδώς σε πολλές ασθένειες, με θετικά σε πολλές των περιπτώσεων αποτελέσματα, εντούτοις η καθημερινότητα είναι σκοτεινή ειδικά για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν πληγεί από ασθένειες, σε πολλές των περιπτώσεων μη ιάσιμες. Την ίδια στιγμή που νέες έρευνες με νέα φάρμακα σε δοκιμαστικό στάδιο έχουν θετικά αποτελέσματα, εντούτοις οι επιπλοκές στην διαδικασία έγκρισης φαρμάκων δημιουργούν προβλήματα. Μακάρι οι έρευνες να συνοδεύονταν και από ταχύτατη - όχι πειραματική - εφαρμογή στους ασθενείς. Νοιάζονται όμως για τις ζωές ή για τις πωλήσεις παλαιότερων μη αποτελεσματικών φαρμάκων?

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μακάρι πάντως στο τέλος να βγει κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία. Γιατί σε τελική ανάλυση οι ασθένειες κια δη οι σοβαρές - μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξουν τον καθένα!

Δεν συμφωνείτε?

Αν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο θα είχαν κυκλοφορήσει πολλά νέα φάρμακα που για πολλούς και διάφορους λόγους παραμένουν στα συρτάρια των πειραματικών εργαστηρίων. Όμως το ενδιαφέρον είναι αλλού ειδικά όλων αυτών που χρηματοδοτούν τις έρευνες.....


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ