Οι επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015
tired

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας καρδιάς, τα στοιχεία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εμφάνιση καρδιοπαθειών είναι αποκαλυπτικά.

Από την τακτική έκθεση σε φυτοφάρμακα ή την ατμοσφαιρική ρύπανση έως καταστροφικά γεγονότα όπως οι σεισμοί ή οι πυρκαγιές, οι περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να έχουν μια ισχυρή επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Στην πρόσφατη έκδοση της Cardiology Today παρουσιάζονται έξι άρθρα σχετικά με τις πρόσφατες μελέτες που εξετάζουν τις πιθανές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα αυτών των παραγόντων.

- Οι υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος φαίνεται να σχετίζονται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

- Ο επιπολασμός του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου αυξήθηκε στην Ιαπωνία μετά από ένα ισχυρό σεισμό

- Η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο της κυκλοφορικής κίνησης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας

- Η έκθεση στον καπνό των δασικών πυρκαγιών μπορεί να συνδυαστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων.

- Η χρήση καθαριστικών του αέρα εσωτερικού χώρου μπορεί να αποφέρει καρδιοπνευμονικά οφέλη σε μολυσμένα αστικά περιβάλλοντα.

- Η έκθεση σε φυτοφάρμακα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου μεταξύ προεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σημαντικό ρόλο δεν διαδραματίζει το άγχος και το στρές στην εμφάνιση καρδιοπαθειών? Γενικότερα ο σημερινός τρόπος ζωής που δεν γνωρίζει στοιχειώδης κανόνες αυτοσυγκράτησης?

Σημαντικές οι διαπιστώσεις που βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα την πρόκληση καρδιακών νοσημάτων. Μεγάλη η σημασία της κατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε αναφορικά με την πρόκληση καρδιοπαθειών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ