ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και αναβάθμιση του Ευαγγελισμού…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και αναβάθμιση του Ευαγγελισμού…Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) και...

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015, 21:17
ελληνική εταιρεία αντιρευματικού αγώνα (ελ.ε.αν.α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και αναβάθμιση του Ευαγγελισμού…

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) και αποφασιστικής παρέμβασης του κ. Γρηγορόπουλου, Διοικητή του Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός”, η ενδοφλέβια χορήγηση των βιολογικών παραγόντων σε άτομα με ρευματικά νοσήματα θα πραγματοποιείται εφεξής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Εξωτερικού Ρευματολογικού Ιατρείου και όχι στον κοινό θάλαμο νοσηλείας ρευματολογικού/ γαστρεντερολογικού όπου φιλοξενούταν.
Στις 7 και 11 Δεκεμβρίου η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. με δυο επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας με κοινοποίηση στην Διοίκηση του Νοσοκομείου (ΑΠ.1544/11-12-15 , ΑΠ1541/7-12-15) ανέδειξε τις παντελώς ακατάλληλες συνθήκες στις οποίες γινόταν η ενδοφλέβια χορήγηση των βιολογικών παραγόντων σε άτομα με ρευματικά νοσήματα. Οι συνθήκες αυτές δεν ανταποκρίνονταν σε στοιχειώδεις κανόνες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής πρακτικής και δεοντολογίας και συνεπάγονταν σοβαρή σωματική καταπόνηση, αλλά και σωρεία δυνητικών κινδύνων για τους θεραπευόμενους.
Ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. “ Ο Ευαγγελισμός”, προς μεγάλη μας ικανοποίηση, ανταποκρίθηκε, με μεγάλη ευαισθησία, στον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματος μας για αλλαγή του χώρου έγχυσης και σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας (Α.Π. 40498/15-12-15) ανακοίνωσε την μεταφορά στο χώρο του Εξωτερικού Ρευματολογικού Ιατρείου ήδη από την 15η Δεκεμβρίου. Η καθυστέρηση που συνέβη στην υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε ήδη πραγματοποιηθεί οφειλόταν σε “χρονοβόρες διαδικασίες αλλαγής άλλων Ιατρείων και συγκεκριμένα του Ενδοκρινολογικού Εξωτερικού Ιατρείου”.
Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., μέσω της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της, κ. Αθανασίας Παππά, θέλει να εκφράσει την ικανοποίηση της σχετικά με την προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας για τα άτομα με ρευματικά νοσήματα, και ευελπιστώντας σε συνέχεια της συνεργασίας σε θέματα στελέχωσης και εκπαίδευσης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Διοικητή του Ευαγγελισμού και το Υπουργείο Υγείας, για την άμεση κινητοποίηση του με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων.

http://arthritis.org.gr/eleana-kai-anavathmisi-tou-evagelismou/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ