SOS από το Αττικό

Η χθεσινή τραγική κατάσταση με τα δεκάδες ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο, αποδεικνύει ότι τα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας νοσούν...

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, 10:41
Διαχειριστής

Η χθεσινή τραγική κατάσταση με τα δεκάδες ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο, αποδεικνύει ότι τα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας νοσούν σοβαρά και παρά τις δηλώσεις των υπευθύνων, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει. Οι εικόνες των ασθενών που εκλιπαρούν για μια αξιοπρεπή φροντίδα αλλά και των συγγενών και συνοδών που ταλαιπωρούνται στο έπακρο, δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα όρια έχουν προ πολλού ξεπεραστεί και η υπομονή εξαντληθεί.

Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν είναι τωρινή παρά μετρά δεκαετίες στα δημόσια νοσοκομεία. Η (τεχνητή?) υποβάθμιση τους αποτελεί θέμα συζήτησης για πολλές δεκαετίες και όλες οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας που πέρασαν, δεν μπόρεσαν να άλλαξουν το παραμικρό.

Απομένει να δούμε πόσες ακόμη τραγικές εικόνες θα κάνουν την εμφάνισή τους και το κατά πόσο θα ευαισθητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές. Γιατί περί πρόνοιας στην υγεία πρόκειται.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ