Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Οι χρόνιες παθογένειες της Δημόσιας Υγείας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6577 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1176

Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2019

Η νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο εξακολουθεί να είναι μια επίπονη διαδικασία, σε μια χώρα όπου τα κονδύλια για την δημόσια υγεία διαρκώς συρρικνώνονται. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία, μη έχοντας άλλη επιλογή λόγω της σοβαρής οικονομικής στενότητας. Από την άλλη μεριά, στα ιδιωτικά νοσοκομεία λαμβάνει χώρα μια τεράστια εκμετάλλευση γύρω από τις καθημερινές χρεώσεις των ασθενών.

Θέλει πολύ σκέψη να επισκεφθεί ακόμη και εκτάκτως κανείς τα ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς η χρέωση ξεκινά από την πρώτη κιόλας εξέταση. Οι πολίτες αυτής της χώρας λοιπόν εξακολουθούν να υποφέρουν και τρέμουν στην ιδέα να αρρωστήσουν.

Πέρασαν χρόνια και χρόνια και οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τα επόμενα χρόνια. Μάλλον κάτι άλλο διαδραματίζεται πίσω από την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας. Κάτι που λίγο - πολύ το έχουμε όλοι αντιληφθεί αλλά κανείς δεν αντιδρά ουσιαστικά παρά το βάρος της χρόνιας παθογένειας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 912

#1 Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2019

Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Πρόνοια για τους χιλιάδες ανασφάλιστους που παραπαίουν δεν υπάρχει. Το να ψάχνει κανείς να βρει λύση για ένα τόσο σοβαρό θέμα μέσα από τις αποτυχημένες πολιτικές τόσων πολλών κυβερνήσεων, είναι σα να διυλίζει τον κώνωπα σε κάτι που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί εξαρχής. Γιατί σχέδια και πολιτικές στις πλάτες των ασθενών δεν μπορούν να γίνονται. Πόσο δε μάλλον υποτιθέμενες λύσεις που λανσάρονται ως επιτεύγματα της κάθε κυβέρνησης. Κάθε σύστημα Υγείας μπορεί να θεωρείται πετυχημένο αν αυτοί που το επιβάλλουν, έχουν προνοήσει για τυχόν λάθη στην εφαρμογή του. Αν έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι παράμετροι από τις εκάστοτε παρενέργειες. Ο σεβασμός όμως στον ασθενή και η αξιοπρεπής διαβίωση του πολίτη στην Ελλάδα ήταν πάντα λέξεις άγνωστες στα κόμματα εξουσίας.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 841

#2 Δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2019

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η λύση του απαιτεί ακόμη πολλά χρόνια, αν δεν δεχθούμε πως έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες οριστικής επίλυσης μιας και οι υποσχέσεις δεν απέδωσαν ως τώρα τα αναμενόμενα. Οι παθογένειες της δημόσιας Υγείας δεν εξαλείφονται εάν δεν υπάρξει η θέληση από την ίδια την Πολιτεία να φροντίσει τα του οίκου της.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 912

#3 Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2019

Για ποια δημόσια Υγεία μιλάμε? Για ποια βελτίωση και ανακούφιση των ασφαλισμένων στα δημόσια ταμεία? Η κατάσταση παραμένει τραγική. Αν δεν ληφθούν επίγοντα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Aιματουρία στην παιδική και εφηβική ηλικίαAιματουρία στην παιδική και εφηβική ηλικία

Πόσο συχνή είναι η αιματουρία και πότε χρειάζεται παραπομπή σε παιδονεφρολόγο;... Περισσότερα »

Τροφές κατάλληλες για τις ανάγκες της γυναίκαςΤροφές κατάλληλες για τις ανάγκες της γυναίκας

Αυτές οι "σούπερ τροφές'' είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τον οργανισμό σας.... Περισσότερα »

Σημαντική ανακάλυψη για τα αίτια του ερυθηματώδους λύκουΣημαντική ανακάλυψη για τα αίτια του ερυθηματώδους λύκου

Η έρευνα αναμένεται να αλλάξει την κατανόηση για τα αίτια της νόσου και πιθανόν να σώσει ζωές.... Περισσότερα »

Πώς θα κάψω λίπος χωρίς άσκησηΠώς θα κάψω λίπος χωρίς άσκηση

Ορισμένοι από τους καλύτερους τρόπους καύσης λίπους για τους ανθρώπους που έχουν πολυάσχολο πρόγραμμα.... Περισσότερα »

Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο ΓαστρεντερολογίαςVideo - Σημαντικά συμπεράσματα από το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο Γαστρεντερολογίας

Το 4ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο που διεξήχθη στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Πλέον των 40 Καθηγητών από 16 χώρες και τέσσερεις Ηπείρους μετέφεραν την γνώση τους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης