Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7624 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1222

Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019
Τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2019

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον, που αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης στη χώρα και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Αττική-Πράσινη Περιφέρεια Ν. Παπαδάκης.

Ο κ. Πατούλης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχονται σε επίπεδο ποιότητας νοσηλείας, διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, αλλά και για τις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Κέντρου.

Ειδικότερα κατά την ενημερωτική συζήτηση που είχε με τη Συντονίστρια Διευθύντρια Β’ Κλινικής Αποκατάστασης Κ. Πετροπούλου, τον Φυσίατρο του ΕΚΑ Κ. Αθανασόπουλου και άλλα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επισημάνθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως τονίστηκε από τις 180 διαθέσιμες κλίνες, λειτουργούν οι 120, με τις εγκαταστάσεις του ισογείου να είναι κλειστές και την αδυναμία του κέντρου να παράσχει υπηρεσίες νοσηλείας τις απογευματινές ώρες. Οι σοβαρές ελλείψεις αφορούν σε ειδικότητες παθολόγων, αναισθησιολόγων, εργοθεραπευτών, νοσηλευτών θαλαμών και πρακτικών νοσηλευτών.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως ενώ οι κτιριακές υποδομές είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πολλά μηχανήματα του κέντρου είναι απαρχαιωμένα, ενώ πρόβλημα δημιουργεί και το γεγονός πως τα δωμάτια αντί για 4 έχουν 6 κλίνες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι υψηλού επιπέδου και το προσωπικό εξαιρετικό, ωστόσο είναι ανάγκη να στηριχθεί η δομή για να είναι αποτελεσματικότερη η λειτουργία του, υπογραμμίστηκε από το προσωπικό του Κέντρου.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά η μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης της χώρας και εστίασε στην ανάγκη παρεμβάσεων, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το ΕΚΑ και το κεντρικό κράτος, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

«Τα θέματα πρόληψης, διατήρησης και αποκατάσταση της υγείας είναι στην απόλυτη προτεραιότητά μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Σε αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τις υπάρχουσες δομές καλύπτοντας κατόπιν γενικότερου συντονισμού τις ανάγκες τους κυρίως σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και θα διευρύνουμε τέτοιου είδους δομές σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση και στον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

Αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή μεθοδολογία και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών για την αύξηση της δυνατότητας της κατ΄οίκον νοσηλείας που θα αποσυμφορήσει σε σημαντικό βαθμό υπάρχουσες δομές αλλά και την αξιοποίηση εγκαταστάσεων που μένουν ανεκμετάλλευτες προς όφελος των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Θέλουμε να γίνει η Αττική μας, περιφέρεια πρότυπο υγείας, ευεξίας και καλής διαβίωσης και πάνω σε αυτό το στόχο θα δουλέψουμε όλοι μαζί».

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 988

#1 Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019

Το πρόβλημα του συντονισμού στις υποστηρικτικές δομές έχει διαχρονικό χαρακτήρα. Μακάρι να ξεπροβάλλει μια πραγματικά νέα εποχή και να μην μείνουν κούφια λόγια οι όποιες υποσχέσεις.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Νίκος Χαρδαλιάς: Το πρόβλημα με τις ΑχαρνέςΝίκος Χαρδαλιάς: Το πρόβλημα με τις Αχαρνές

Παρά τα αυστηρά μέτρα, η περιοχή εμφάνισε χθες αύξηση των κρουσμάτων. Έκκληση απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος.... Περισσότερα »

Μπόρις Τζόνσον: Ενδείξεις ότι η  νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο θανατηφόροςΜπόρις Τζόνσον: Ενδείξεις ότι η  νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πιο θανατηφόρος

Οι ενδείξεις είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και αξιολογούνται... Περισσότερα »

585 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 28 ακόμη θάνατοι585 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 28 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 248 αφορούν την Αττική και τα 64 τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται πως συμβάλλει ... Περισσότερα »

Αιμορροϊδοπάθεια: Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβασηΑιμορροϊδοπάθεια: Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβαση

Ποιες είναι οι συντηρητικές θεραπείες και ποιες οι επεμβατικές.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube