Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Δημόσια και ιδιωτική περίθαλψη: Φαύλος κύκλος για τον ασθενή

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7618 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1271

Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2019

Συνήθως ο ασθενής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα χάος στα δημόσια νοσοκομεία. Παρά το γεγονός της στελέχωσής τους από πολύ καλούς γιατρούς και πέραν των υποσχέσεων για νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η ουσία είναι πως η ανασφάλεια που αισθάνεται ο ασθενής καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος στην προσπάθεια που καταβάλλει για να συμβιβαστεί με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Και έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο φαινόμενο αντί να επικεντρώνει την προσοχή του ο ασθενής στην κατάσταση υγείας του, να αγωνιά περισσότερο για το είδος της περίθαλψης που θα τύχει. Οι γιατροί αξιώνουν συνεργασία από τον ασθενή και δικαίως.

Δίκιο όμως έχει και ο ασθενής που κανείς δεν του εγγυάται μια αξιοπρεπή περίθαλψη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο κακός χαμός στα δημόσια νοσοκομεία και ολοένα και περισσότεροι ασθενείς να καταφεύγουν την ιδιωτική ασφάλιση, προκειμένου να τύχουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία αξιοπρεπούς περίθαλψης. Εκεί όμως ακόμη και η ανάσα χρεώνεται και ο φαύλος κύκλος της ανασφάλειας καλά κρατεί.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 954

#1 Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2019

Καλημέρα σε όλους!

Πολύ σημαντικό το θέμα που θίγετε. Τελικά πουθενά δεν αισθάνεται κανείς ασφαλής! Δεν μπορείς ούτε να αρρωστήσεις, πολύ δε περισσότερο να σκεφθείς σοβαρά για το πρόβλημα υγείας σου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Νέα ανακάλυψη είδους ανοσολογικού κυττάρου, ελπίδα για ''καθολική θεραπεία'' του καρκίνουΝέα ανακάλυψη είδους ανοσολογικού κυττάρου, ελπίδα για ''καθολική θεραπεία'' του καρκίνου

Επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα T-κύτταρα εξοπλισμένα με νέο είδος υποδοχέα (TCR) που αναγνωρίζει και εξουδετερώνει τα περισσότερα είδη καρκίνου αγνοώντας ... Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον κοροναϊό από την ΚίναΣε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον κοροναϊό από την Κίνα

Επιτήρηση στις πύλες εισόδου της χώρας ζήτησαν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ, εκτιμώντας, ωστόσο, πως ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός και ο ιός λιγότερο επιθετικός ... Περισσότερα »

Τα 10 καλύτερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνηΤα 10 καλύτερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η πρωτείνη είναι ένα βασικό μακροθρεπτικό συστατικό, κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας το χρειάζεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.... Περισσότερα »

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλιαΓια ποιο λόγο δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια

Η δισφαινόλη Α μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυκαρβονικών πλαστικών, μπορεί να περάσει στο νερό.... Περισσότερα »

Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδαςVideo - Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδας

Οι εμπειρίες ενός ασθενούς με χρόνιο πόνο είναι πολύ σημαντικές. Η ασθενής με χρόνιο πόνο και εθελόντρια στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου κ. Βελάνα Παναγιώτα καταθέτει την εμπειρία της και εξηγεί ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube