Δημόσια και ιδιωτική περίθαλψη: Φαύλος κύκλος για τον ασθενή

Συνήθως ο ασθενής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα χάος στα δημόσια νοσοκομεία. Παρά το γεγονός της στελέχωσής τους από πολύ καλούς γιατρούς και πέραν...

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019, 11:31
tired

Συνήθως ο ασθενής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα χάος στα δημόσια νοσοκομεία. Παρά το γεγονός της στελέχωσής τους από πολύ καλούς γιατρούς και πέραν των υποσχέσεων για νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η ουσία είναι πως η ανασφάλεια που αισθάνεται ο ασθενής καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος στην προσπάθεια που καταβάλλει για να συμβιβαστεί με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Και έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο φαινόμενο αντί να επικεντρώνει την προσοχή του ο ασθενής στην κατάσταση υγείας του, να αγωνιά περισσότερο για το είδος της περίθαλψης που θα τύχει. Οι γιατροί αξιώνουν συνεργασία από τον ασθενή και δικαίως.

Δίκιο όμως έχει και ο ασθενής που κανείς δεν του εγγυάται μια αξιοπρεπή περίθαλψη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο κακός χαμός στα δημόσια νοσοκομεία και ολοένα και περισσότεροι ασθενείς να καταφεύγουν την ιδιωτική ασφάλιση, προκειμένου να τύχουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία αξιοπρεπούς περίθαλψης. Εκεί όμως ακόμη και η ανάσα χρεώνεται και ο φαύλος κύκλος της ανασφάλειας καλά κρατεί.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ