Δύσκολες οι στιγμές στα νοσοκομεία και για τους ασθενείς χωρίς COVID-19

Όλο αυτό το διάστημα με την καραντίνα αλλά και την κάλυψη των ΜΕΘ από ασθενείς με COVID - 19, οι άνθρωποι δεν έπαψαν να νοσούν και από άλλες...

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 10:47
tired

Όλο αυτό το διάστημα με την καραντίνα αλλά και την κάλυψη των ΜΕΘ από ασθενείς με COVID - 19, οι άνθρωποι δεν έπαψαν να νοσούν και από άλλες ασθένειες που παραμένουν σοβαρές και χρειάζονται άμεσα περίθαλψη.

Οι ασθενείς αυτοί επιβαρύνθηκαν πάρα πολύ με την επικρατούσα κατάσταση στα νοσοκομεία, λαμβανομένου υπόψιν του γεγονότος ότι λόγω κορωνοιού η επιδείνωση του προβλήματός τους ήταν και είναι πολύ πιθανή.

Όντως λοιπόν τα προβλήματα των καρκινοπαθών ή των διαβητικών αυξήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την δύσκολη αντιμετώπιση τους.

Για συγγενικό μου πρόσωπο π.χ που έφτασε πριν από λίγο καιρό στα όρια του ιλεού, οι οικείοι του το σκέφθηκαν πολύ για να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο λόγω της επικρατούσας κατάστασης, ρισκάροντας κατ΄επέκταση την υγεία του.

Θέλω να πω με αυτό ότι οι ασθενείς με διάφορα νοσήματα έχουν έναν λόγο να ανησυχούν παραπάνω: να μην νοσήσουν και από κορωνοιό.

Για τον λόγο αυτό η ενημέρωση αλλά και η πληροφόρηση για την αντιμετώπιση των όποιων παρενεργειών από την εκάστοτε θεραπεία πρέπει να είναι συνεχείς.

Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, όμως η εκδήλωση αλλά και η πρόληψη άλλων ασθενειών δεν σταματά. Και το πρόβλημα εστιάζεται στα νοσοκομεία που πρέπει να έινια κατάλληλα οργανωμένα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ