Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη: Τα μάτια σας στο … διαβήτη

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως...

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 16:02
Διαχειριστής

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ήταν αφιερωμένη στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), υπολογίζεται ότι ένας στους 11 ενήλικες, δηλαδή 415 εκατομμύρια, πάσχουν από Διαβήτη, ενώ το 2040 ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 642 εκατομμύρια, δηλαδή 1 στους 10 ενήλικες. Κάθε 6 δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος από διαβήτη. Υπολογίζεται ότι το 2015 οι θάνατοι από διαβήτη έφτασαν τα 5 εκατομμύρια! Παράλληλα, ένας στους 2 ενήλικες πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, αλλά δεν το γνωρίζει! Στη χώρα μας, γνωρίζουμε επίσημα, μετά το αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς την ΗΔΙΚΑ, πως τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη είναι 1.258.911.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη φροντίδα των ματιών με το σύνθημα ”Eyes On Diabetes - Act Today to Change Tomorrow”. Η έγκαιρη διάγνωσή του και η ρύθμιση του διαβήτη αποτρέπουν την εμφάνιση των σοβαρών επιπλοκών, όπως είναι η τύφλωση.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ