Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΠρόληψη και ενημέρωση

Δεν είναι όλες οι ασθένειες ίδιες

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6652 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1061

Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017

Πολλές φορές ακούμε ασθενείς να ταυτίζονται με συμπτώματα που παρουσιάζουν άλλοι ασθενείς, παρά το γεγονός ότι οι ασθένειες είναι διαφορετικές. Κάνοντας πάντα το ίδιο λάθος, προβαίνοντας μάλιστα ακίμη και σε προσωπικές εκτιμήσεις, χωρίς να ρωτήσουν καν τον θεράποντα ιατρό, οι ασθενείς υποφέρουν από εμμονές. Έτσι καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολος, αφενός ο συμβιβασμός του ασθενή με το πρόβλημά του, και αφετέρου η διαδικασία της πρόληψης. Με το να ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα των άλλων εις ότι αφορά την σωματική υγεία, πετυχαίνουμε απλά να μπερδεύουμε τον θεράποντα ιατρό μας στην προσπάθεια που καταβάλλει να μας πείσει πως δεν είναι ίδιες μεταξύ τους οι ασθένειες. Με λίγα λόγια, δεν συνδέεται η όποια παρενέργεια μιας ασθένειας με μια άλλη. Ας τα αφήσουμε λοιπόν όλα αυτά στην άκρη και ας ακούσουμε το θεράποντα ιατρό μας, χωρίς να κά νουμε οι ίδιοι τον γιατρό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημά μας, προλαμβάνοντας παράλληλα επύδυνες συμπεριφορές. Γιατί η ταύτιση με τα συμπτώματα άλλων ασθενειών το μόνο που κάνει, είναι να μας αποπροσανατολίζει.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 837

#1 Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017

Είναι ίδιον του ’Ελληνα να παριστάνει τον γιατρό και να θεωρεί πως γνωρίζει τα πάντα. Έτσι κάποιος γίνεται ταυτόχρονα από την μια στιγμή στην άλλη δικηγόρος, γιατρός, μηχανικός και δημοσιογράφος μαζί. Αυτό που είναι το πιο δύσκολο είναι να πείσουμε τον καθένα πως δεν πρέπει να μπαίνει στα χωράφια του άλλου. Με λίγα λόγια για να το καταλάβουμε: όταν κάποιος μας μιλά για δικά του συμπτώματα, καλό θα είναι να το αναφέρουμε αυτό στον γιατρό μας ώστε να λάβουμε την κατάλληλη απάντηση. Όχι μόνο δεν είναι ίδιες οι ασθένειες και τα συμπτώματά τους αλλά η οποιαδήποτε ταύτιση προκαλεί μεγάλη σύγχυση.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#2 Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2017

Καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε τι μας συμβαίνει, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του σώματος μας αλλά είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε τον γιατρό μας για ότι συμβαίνει. Αυτός θα μας πει αν είναι σημαντικό το σύμπτωμα ή όχι.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές να αποφεύγεις αν έχεις άγχος ή κατάθλιψηΠοιες τροφές να αποφεύγεις αν έχεις άγχος ή κατάθλιψη

Υπάρχουν τροφές που καλό θα είναι να μην καταναλώνουμε αν η διάθεσή μας είναι πεσμένη. Ποιες είναι.... Περισσότερα »

‘Άμεσα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος‘Άμεσα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος

Προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα και θα παρατηρήσετε τα ακόλουθα αποτελέσματα.... Περισσότερα »

Ανταγωνιστική κολύμβηση σε πισίνα: Προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος;Ανταγωνιστική κολύμβηση σε πισίνα: Προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος;

Ποια μη φαρμακευτική παρέμβαση προτείνεται ως συμπληρωματική στρατηγική διαχείρισής του;... Περισσότερα »

Καταπόνηση των ματιών: Συμβουλές πρόληψηςΚαταπόνηση των ματιών: Συμβουλές πρόληψης

Η καταπόνηση των ματιών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών, και ανάλογες είναι οι περιπτώσεις των παιδιών.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης