Έκθεση για την ηπατίτιδα C

O ευρωπαϊκός οργανισμός Correlation - European Harm Reduction Network δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό έκθεση με τίτλο: Good Practice Examples of...

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019, 12:34
Διαχειριστής

O ευρωπαϊκός οργανισμός Correlation - European Harm Reduction Network δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό έκθεση με τίτλο: Good Practice Examples of hepatitis C interventions by organizations providing harm reduction services in Europe - Παραδείγματα Καλών Πρακτικών και παρεμβάσεων για την ηπατίτιδα C από οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες μείωσης της βλάβης στην Ευρώπη.

H κοινή ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών αποτελεί τον κυριότερο τρόπο μετάδοσης της ηπατίτιδας C στην Ευρώπη. Παρόλο που τα προγράμματα μείωσης της βλάβης και η λήψη θεραπείας έχουν συμβάλει στη μείωση της μετάδοσης της νόσου σε αρκετές χώρες, οι άνθρωποι που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών πλήττονται δυσανάλογα από τον ιό.

Η εφαρμογή παρεμβάσεων μείωσης της βλάβης και η λήψη θεραπείας για τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ) είναι βασικός πυλώνας της παγκόσμιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C, όμως ο πληθυσμός αντιμετωπίζει ακόμα εμπόδια πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, σε συνδυασμό με το στίγμα και την ποινικοποίηση της χρήσης.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει καλές πρακτικές στο πεδίο των δράσεων ευαισθητοποίησης και παροχής υπηρεσιών υγείας σε ΧΕΝ για την ηπατίτιδα C, από οργανισμούς της κοινότητας στην Ευρώπη και να προσφέρει πληροφορίες σε παρόχους υπηρεσιών, επαγγελματίες υγείας και φορείς χάραξης πολιτικής, που ευνοούν την εξέλιξη παρεμβάσεων ή /και την ανάπτυξη νέων.

Στην έκθεση παρατίθενται πληροφορίες παρεμβάσεων για την ηπατίτιδα C από 14 χώρες/ οργανισμούς της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ”Προμηθέας”.

Πηγή: ”Προμηθέας”

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ