Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΠρόληψη και ενημέρωση

Ενημερωτική εκστρατεία για την αιμορροφιλία ”Κόκκινη κλωστή”

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6466 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1111

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αφορά: Αιμορροφιλία

Ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (Σ.Π.Ε.Α) και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi™, με στόχο την παρότρυνση των αιμορροφιλικών ασθενών να ενημερωθούν από τους ειδικούς για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η πρόοδος στη φροντίδα κατά της αιμορροφιλίας, υλοποιούν την πανελλαδική ενημερωτική εκστρατεία «Κόκκινη Κλωστή», η οποία ενθαρρύνει την κοινότητα των αιμορροφιλικών να μη συμβιβάζεται με τον πόνο.

Η ζωή με αιμορροφιλία απαιτεί μεγάλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα. Ο πόνος παρεμβαίνει συστηματικά στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία.

«Μην αφήνεις τον πόνο να σε σταματά. Αντιμετώπισέ τον. Ρώτησε τον γιατρό σου», είναι το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας που αναφέρεται στα διαφορετικά συμπτώματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αιμορροφιλία. Η καμπάνια εξελίσσεται μέσα από 3 videos, τα οποία αναδεικνύουν με παραστατικό τρόπο τις προκλήσεις στην καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία.

Οι ιστορίες ξετυλίγονται με τη βοήθεια της «κόκκινης κλωστής» που συμβολίζει το αίμα και πρωταγωνιστή τον αιμορροφιλικό ασθενή. Στα videos φαίνεται πως ο πόνος «καθηλώνει» τον αιμορροφιλικό πρωταγωνιστή ή ακόμα πως παίρνει τη μορφή «δύσβατης ανηφόρας». Κοινή συνιστώσα όλων αποτελεί η σωστή ενημέρωση, μέσω της οποίας ο πόνος απαλύνεται και ο ασθενής ξεπερνάει τα εμπόδια.

Πέραν του σωματικού πόνου που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με αιμορροφιλία, οι ίδιοι αντιμετωπίζουν και συναισθηματικές επιπλοκές, λόγω των συμβιβασμών που αναγκάζονται να κάνουν σε πολλές πτυχές της ζωής τους.

Οι αιμορροφιλικοί ασθενείς πρέπει να αναπτύξουν υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης του πόνου, καθώς τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οξέος πόνου με την πάροδο του χρόνου οδηγούν ολοένα και περισσότερο σε σοβαρές διαταραχές της ψυχικής διάθεσης και της ευεξίας, της κινητικότητας και της συνολικής ποιότητας ζωής τους.

Η εφαρμογή της ψυχο-εκπαίδευσης, η συμβουλευτική για θέματα υγείας αλλά και η ψυχοθεραπεία είναι τρόποι παρέμβασης που συνδυάζονται με την ιατρική θεραπεία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των ψυχολογικών επιδράσεων της αιμορροφιλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η καμπάνια «Κόκκινη Κλωστή» στοχεύει να παρακινήσει τους ασθενείς να λάβουν τη σωστή ενημέρωση αναφορικά με τη διαχείριση του πόνου, ώστε να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν και αξίζουν.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 98

#1 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική η καμπάνια για την αιμορροφιλία. Κανονικά θα έπρεπε όλοι να ενημερωνόμαστε για τις διάφορες ασθένειες για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Αν μη τι άλλο δεν πελαγοδρομούμε όταν παραστεί ανάγκη. Πολύ καλά κάνετε λοιπόν και προβάλλετε αυτές τις ενημερωτικές δράσεις!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Νέα ανακάλυψη είδους ανοσολογικού κυττάρου, ελπίδα για ''καθολική θεραπεία'' του καρκίνουΝέα ανακάλυψη είδους ανοσολογικού κυττάρου, ελπίδα για ''καθολική θεραπεία'' του καρκίνου

Επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα T-κύτταρα εξοπλισμένα με νέο είδος υποδοχέα (TCR) που αναγνωρίζει και εξουδετερώνει τα περισσότερα είδη καρκίνου αγνοώντας ... Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον κοροναϊό από την ΚίναΣε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον κοροναϊό από την Κίνα

Επιτήρηση στις πύλες εισόδου της χώρας ζήτησαν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ, εκτιμώντας, ωστόσο, πως ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός και ο ιός λιγότερο επιθετικός ... Περισσότερα »

Τα 10 καλύτερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνηΤα 10 καλύτερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Η πρωτείνη είναι ένα βασικό μακροθρεπτικό συστατικό, κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας το χρειάζεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.... Περισσότερα »

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλιαΓια ποιο λόγο δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια

Η δισφαινόλη Α μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυκαρβονικών πλαστικών, μπορεί να περάσει στο νερό.... Περισσότερα »

Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδαςVideo - Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδας

Οι εμπειρίες ενός ασθενούς με χρόνιο πόνο είναι πολύ σημαντικές. Η ασθενής με χρόνιο πόνο και εθελόντρια στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου κ. Βελάνα Παναγιώτα καταθέτει την εμπειρία της και εξηγεί ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube