Νέα τροπολογία και ελλείψεις φαρμάκων

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
Διαχειριστής

Η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων επιδεινώνεται μετά την νέα τροπολογία. Ο ΣΦΕΕ προειδοποιεί σχετικά πως προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων.

Οι ίδιοι οι ασθενείς λοιπόν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα. Ελλείψεις υπήρχαν ούτως ή άλλως σε κάποια φάρμακα εδώ και καιρό, τώρα αναμένεται περαιτέρω δυσκολία. Γιατί δεν διορθώθηκαν οι στρεβλώσεις και τα όποια άλλα προβλήματα στις τιμές των φαρμάκων?

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όταν ένα φάρμακο έχει έλλειψη, αυτό είναι απόρροια πολλών παραγόντων. Στο τέλος όμως ο ασθενής είναι αυτός που την πληρώνει.

Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ότι χειρότερο για έναν ασθενή. Δυστυχώς συμβαίνουν πάντα σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών... Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό!

Ουσιαστικά καμία ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν αντιμετώπισε δραστικά το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων. Γιατί να το κάνει τώρα αφού ήδη έχει δώσει αρνητικά δείγματα γραφής ο υπουργός?


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ