Το Βήμα του ΑσθενήΦάρμακα & πρόσβασηΠρόσβαση στα φάρμακα

Αβοήθητοι οι σύλλογοι ασθενών;

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5100 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 959

Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2014

Ολοένα και περισσότερο τελευταία το ”Βήμα του Ασθενή” γίνεται αποδέκτης παραπόνων αλλά και διαμαρτυριών από τους συλλόγους ασθενών για την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που όπως λένε χαρακτηριστικά δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης που είχαν από τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Οι σύλλογοι ασθενών αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα οικονομικής φύσης και η Πολιτεία δεν τους συμπαρίστανται όπως θα έπρεπε. Συν του γεγονότος ότι οι ίδιοι οι ασθενείς με τις διάφορες παθήσεις αντιμετωπίζουν μια διαφορετική κατάσταση αναφορικά με την πρόσβαση στα φάρμακα και την οικονομική συμμετοχή τους σε σχέση με παλαιότερα. Κοινώς, βάζουν ολοένα και περισσότερο το χέρι στην τσέπη. Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία να ενσκήψει πραγματικά στα προβλήματα των συλλόγων ασθενών, τους οποίους και θα πρέπει να συμβουλεύεται όταν είναι να πάρει κάποιες αποφάσεις που τους αφορούν άμεσα?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#1 Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2014

Από προσωπική μου εμπειρία σας λέω ότι όντως οι σύλλογοι ασθενών δεν υποστηρίζονται από την Πολιτεία όπως θα έπρεπε. Η δε πρόσβαση στα φάρμακα πλέον κοστίζει. Τι μετρά τελικά, ο πόνος ή η εισπρακτική τάση των υπηρεσιών Υγείας?

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 959

#2 Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2014

Οι σύλλογοι ασθενών από μόνοι τους πασχίζουν τις περισσότερες φορές να επιβιώσουν. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την στήριξή τους από την Πολιτεία, αλλά απ΄ότι φαίνεται ούτε και η απαραίτητη θέληση. Εδώ δεν έχουν λυθεί σημαντικά προβλήματα των ασθενών ιδιαίτερα μάλιστα αυτών που πάσχουν από σπάνια νοσήματα και που όπως ακούμε οι διάφορες υπηρεσίες παίζουν με την ζωή τους αναφορικά με το ποσοστό αναπηρίας που πρέπει να τους καταλογίζεται από τις εκάστοτε επιτροπές αξιολόγησης, τους συλλόγους θα σκεφτούν? Και όμως η νοοτροπία πρέπει επιγόντως να αλλάξει.

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#3 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Πράγματι, οι σύλλογοι ασθενών χρειάζονται την στήριξη της Πολιτείας γιατί το έργο που επιτελούν είναι ιδαιτέρως σημαντικό. Προγράμματα υπάρχουν για να στελεχωθούν από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που παίζουν σημαντικό ρόλο εις ότι αφορά την διαχείριση των προβλημάττων υγείας από τους ασθενείς. Οι σύλλογοι ασθενών επιτελούν κοινωνικό έργο και για τον λόγο αυτό η Πολιτεία δεν θα πρέπει να κωφεύει στις αξιώσεις, επισημάνσεις και προειδοποιήσεις τους.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 744

#4 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Επειδή..... μιλάμε για ασθενείς που θέλουν με κάθε τρόπο να βγάλουν το προβλήματα που αντιμετωπίζουν

προς τα έξω και επειδή η Πολιτεία δεν προσφέρει την στήριξη που θα έπρεπε, μάλλον επιβάλλεται να

ξαναδούν προσεκτικά τον ρόλο που επιτελούν οι σύλλογοι ασθενών και να μην τους υποβαθμίζουν!

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 959

#5 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014
Τροποποίηση: 31 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #4:
Επειδή..... μιλάμε για ασθενείς που θέλουν με κάθε τρόπο να βγάλουν το προβλήματα που αντιμετωπίζουν προς τα έξω και επειδή η Πολιτεία δεν προσφέρει την στήριξη που θα έπρεπε, μάλλον επιβάλλεται να ξαναδούν προσεκτικά τον ρόλο που επιτελούν οι σύλλογοι ασθενών και να μην τους υπ...

Στους συλλόγους ασθενών αγωνίζονται άνθρωποι που έχουν οι ίδιοι προβλήματα υγείας, πολλές φορές αξεπέραστα. Για τον λόγο αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους επιδεικνύεται ο ύψιστος σεβασμός και θαυμασμός συνάμα..

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#6 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Αν έχουν φτάσει στο σημείο να μην υπολογίζουν την άποψη των συλλόγων ασθενών και να τους παραγκωνίζουν, τότε μιλάμε απλά για βάδιση στα τυφλά. Όπως τυφλά ψηφίζουν νομικές διατάξεις και δεν τις εφαρμόζουν ποτέ!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Εξωτερική ωτίτιδα: Αίτια και συμπτώματα της πάθησης του καλοκαιριούΕξωτερική ωτίτιδα: Αίτια και συμπτώματα της πάθησης του καλοκαιριού

Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μια φλεγμονή του δέρματος και του υποδορίου του έξω ακουστικού πόρου.Πώς αντιμετωπίζεται.... Περισσότερα »

Aρθροπλαστική ισχίου και γόνατος: Τεχνικές AMISAρθροπλαστική ισχίου και γόνατος: Τεχνικές AMIS

Οι τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας, ζητούμενο σε όλους τους τομείς της σύγχρονης χειρουργικής... Περισσότερα »

Ποιες τροφές να αποφεύγεις αν έχεις άγχος ή κατάθλιψηΠοιες τροφές να αποφεύγεις αν έχεις άγχος ή κατάθλιψη

Υπάρχουν τροφές που καλό θα είναι να μην καταναλώνουμε αν η διάθεσή μας είναι πεσμένη. Ποιες είναι.... Περισσότερα »

‘Άμεσα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος‘Άμεσα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος

Προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα και θα παρατηρήσετε τα ακόλουθα αποτελέσματα.... Περισσότερα »

Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμαVideo - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης