Λείπουν οι ράμπες, απουσιάζει η Πολιτεία!

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014
Τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Διαχειριστής

Συνεχίζουν να απουσιάζουν επειδικτικά οι ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στα λιμάνια, τις παραλίες και τους κάθε λογής τουριστικούς προορισμούς. Η απουσία της Πολιτείας από το αυτονόητο είναι κάτι παραπάνω από προκλητική, παρά τις πλείστες διαμαρτυρίες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αλήθεια, η πολυπόθητη παραμονή στην ΕΕ δεν θα συνοδευτεί ποτέ από τις αυτονόητες υποχρεώαεις της χώρας? Το Υπουργείο Υγείας, αλήθεια, τι κάνει? Ή μήπως είναι αναρμόδιο κατά την προσφιλή ελληνική ρήση?

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Παιδιά, μιλάμε για οργανωμένες κοινωνίες!! Μιλάμε για κράτη που ενδιαφέρονται για όλους τους πολίτες, μακριά από διακρίσεις και ρατσισμό. Ευνόητο είναι εμείς να φαντάζουμε Μεσαίωνας!

Ασε ρε Έφη έχουμε απίστευτη έλλειψη παιδείας. Πριν από κάποια χρόνια πήγα στην Καλιφόρνια. Όποιο μέρος και να επισκέφθηκα μουσεία, εστιατόρια, διάφορα μαγαζιά και με αποκορύφωμα το Yosemite park που είχε μπάρα 300 μέτρα μέχρι το πάνω μέρος ενώ εντυπωσιακού καταρράκτη!!!

Έβλεπες ανθρώπους με μπαστούνια ή καρότσια να συμμετέχουν ενεργά στην ζωή και την κοινωνία. Πληρώνουν τους φόρους τους και δικαιούνται καλύτερη μεταχείριση. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ

Φυσικά δεν είναι μόνο για τα καροτσάκια το πρόβλημα. Υπάρχουν και ασθενείς με ποιο ελαφρά κινητικά προβλήματα, που δεν δυσκολεύονται μόνο να μπούν στην θάλασσα αλλά και να κατέβουν στην παραλία.

Είναι τόσο απλό για όλες τις ‘οργανωμένες’ παραλίες, που παραχωρούτνε από τους δήμους, να επιβάλετε η πρόβλεψη πρόσβασης από άτομα με κινητικά προβλήματα. Εκτός από ξαπλώστρες και ομπρέλες να υπάρχουν και κάποιες ράμπες.

Άλλωτε βγάζουν τόσα -μαύρα- χρήματα που τουλάχιστον ας κάνουν ένα καλό για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη…

Το αυτονόητο ήταν πάντα απλησίαστο για πολλούς και διάφορους λόγους στην χώρα μας. Ακόμη και τώρα που διαλαλούν την νέα εποχή!!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ