Προβολή

Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Οι σκέψεις για την ασθένεια και η πρόκλησή της

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5938 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 757

Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2016

Και όμως συμβαίνει συχνά. Να σκεπτόμαστε επί χρόνια μια οδυνηρή ασθένεια, να προσπαθούμε να την αποφύγουμε με νύχια και με δόντια και στο τέλος να μας συμβαίνει το απευκταίο. Χωρίς να το έχουμε καταλάβει, έχουμε βάλει τον εαυτό μας στην διαδικασία να πιστέψει πως κάποτε θα νοσήσει από την τάδε ασθένεια και αυτού του είδους η ψυχική διαδικασία προκαλεί σωματική διέγερση, αφού τα συναισθήματα που μας διακατέχουν είναι ο φόβος, η αγωνία και ο πανικός, στενοί σύμμαχοι σοβαρών ασθενειών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πάντα είναι να στρέφουμε την προσοχή μας στην ίδια την ζωή που συνεχίζεται και δεν της δίδουμε την δέουσα σημασία. Μην προκαταβάλλουμε τον εαυτό μας. Εξάλλου και οι σκέψεις στο χέρι μας είναι να πάψουν νε εκπέμπουν αρνητισμό.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 275

#1 Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2016

Καλημέρα κια από μένα.

Κορυφαίο θέμα το σημερινό. Πολλοί προκαλούμε τις ασθένειές μας και όχι μόνο με την σκέψη. Αυτή όμως συμβάλλει κατά πολύ στην αύξηση των πιθανοτήτων νόσησης, όταν το μυαλό μας τριγυρνά εκεί. Προσοχή λοιπόν αλλά πάνω απ΄όλα ψυχραιμία και σε καμμία περίπτωση πανικός.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 757

#2 Δημοσίευση: 9 Φεβρουαρίου 2016

Μην βάζουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία του ασθενή όταν δεν υπάρχει λόγος. Το ίδιο μην αδιαφορούμε για την υγεία μας όταν έχουμε πολλούς λόγους να μην το κάνουμε!

Τα πράγματα είναι τόσο απλά και εμείς τα δυσκολεύουμε....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη και στους ώμουςΠώς να απαλλαγείτε από την ακμή στην πλάτη και στους ώμους

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και σε οποιαδήποτε ηλικία. Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης.... Περισσότερα »

Πώς να λούζεστε σωστάΠώς να λούζεστε σωστά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να λούζετε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο.... Περισσότερα »

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη: Τι να προσέξω πριν τη θεραπείαΑποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη: Τι να προσέξω πριν τη θεραπεία

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία και για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες.... Περισσότερα »

Αρθρίτιδα και κλασική μουσικήΑρθρίτιδα και κλασική μουσική

Η κλασική μουσική έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην ελάφρυνση του πόνου από τη χρόνια οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με έρευνα του Κολλεγίου Νοσηλευτικής της ... Περισσότερα »

Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου ΜητέραVideo - Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου Μητέρα

H σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία με φάρμακα ή με ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο που πραγματοποιείται στο τμήμα καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου 'Μητέρα' ανήκει στις εξειδικευμένες τεχνικές των υπερήχων ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης