Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Στρες και πανικός: οι ασθένειες των δυτικών κοινωνιών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10329 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1339

Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2018

Αφορά: Χρόνιος Πόνος, Χρόνια Κόπωση, Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή, Διαταραχές του ύπνου, Βουλιμία / Ανορεξία

Απαιτήσεις, υποχρεώσεις, συνεχής λογοδοσία και εργασία χωρίς ενδιαφέρον, αυτές είναι μερικές από τις αιτίες πρόκλησης χρόνιου στρές που δεν θεραπεύεται ακόμη και με την πιο αποτελεσματική ψυχανάλυση. Η δημιουργία οικογένειας γίνεται βραχνάς ενώ θα έπρεπε να είναι εποικοδομητική διαδικασία προς ολοκλήρωση και κατάκτηση της ευτυχίας. Μονοτονία, ενοχές, ανταγωνισμοί και αυτή η συνεχής αναζήτηση κέρδους ”για να μεγαλώσουν τα παιδιά άνετα και να μην τους λείψει τίποτε”, όλα αυτά απομακρύνουν τον έρωτα από το ζευγάρι και η σχέση ακολουθεί την πεπατημένη χωρίς καμία άλλη προοπτική. Και ενώ όλα θα έπρεπε να ήταν ανθρώπινα, έρχεται η ιεραρχία να προκαλέσει και πάλι χρόνιο στρές για το ποιος ασκεί την εξουσία και έχει τον πρώτο λόγο. Τα χρόνια λοιπόν περνούν, η αντιπαράθεση με τον κόσμο μεγαλώνει και ό ένας γίνεται εχθρός του άλλου. Αποτέλεσμα, άλλοι να επιβιώνουν επειδή ξέρουν να παίζουν καλά αυτό το παιχνίδι και άλλοι να καταστρέφονται παρά την μεγάλη τους αξία λόγω της ευαισθησίας του χαρακτήρα τους. Στρές και πανικός λοιπόν στις κοινωνίες της Δύσης, για να μην μπορέσει ο κόσμος να βρει τον δρόμο του. Ασθένειες που οδηγούν τις περισσότερες φορές σε απόγνωση σε μια κοινωνία που η καταλληλότητα του καθενός κρίνεται από το αν φέρει σε πέρας την υποχρέωσή του να είναι υπόδουλος. Στρες και εκρήξεις πανικού για να διαιωνίζεται η χρονια συνήθεια χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων που δεν φέρνουν την ευτυχία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1000

#1 Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2018
Τροποποίηση: 26 Φεβρουαρίου 2018

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

Μεγάλες αλήθειες αυτές που μας κάνουν να προβληματιστούμε για το που βαδίζουμε. Ας έχουμε ενεργές τις αντιστάσεις μας σε όλη αυτή την ψυχική φθορά που οδηγεί ενίοτε σε παθολογικά προβλήματα...

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 959

#2 Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2018

Γνωρίζω ανθρώπους που τα παράτησαν οριστικά για τους λόγους αυτούς. Γνωρίζω όμως και εκείνους που βγήκαν νικητές, Το παιχνίδι είναι σκληρό.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 305

#3 Δημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2018

Το στρές και ο πανικός όχι μόνο δυσκολεύουν αλλά περιπλέκουν τη ζωή μας. Θα έλεγε κανείς πως μας εισάγουν σε ένα κυκεώνα από τον οποίο δύσκολα βγαίνουμε.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων έχει εμφανώς πτωτική τάση, ενώ το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι η μείωση των διασωληνωμένων και η απουσία νέων θανάτων.... Περισσότερα »

Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...

Ο SARS - COV 2 σάρωσε την Ευρώπη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναμενόμενης θνησιμότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου "EuroMOMO".... Περισσότερα »

Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο

Η ανακάλυψη των ερευνητών του Yale ενδέχεται να οδηγήσει στην αντιμετώπιση της άβολης αίσθησης φόβου και άγχους.... Περισσότερα »

5 μύθοι για το κάπνισμα5 μύθοι για το κάπνισμα

Τι αναφέρουν σε άρθρο τους δύο καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube