Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Προβλήματα με την ψυχική διαταραχή και επίλυσή τους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5389 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 905

Δημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2018
Τροποποίηση: 23 Νοεμβρίου 2018

Πίσω από κάθε αντίδραση εκνευρισμού ή οργής κρύβεται πάντα μια διαταραγμένη σχέση με τον εαυτό μας ή την κακή ψυχολογία μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πίσω από την οργίλη αντιμετώπιση οδυνηρών καταστάσεων ξεπροβάλλει μια μέτρια σχέση με τον ίδιο μας τον ψυχισμό που διαταράσσεται με το παραμικρό. Θα έλεγε κανείς πως εδώ συμβαίνει κάτι που δυσχεραίνει την πορεία μας προς ένα ασφαλές μέλλον, καθώς η απότομη αντίδρασή μας πηγάζει από ανικανοποίητες επιθυμίες και μόνο. Πως επιλύεται αυτή η κατάσταση? Μα με το να εστιάσει κανείς στο πρόβλημα και να επικεντρώσει την προσοχή του σε αυτά τα πράγματα που του λείπουν πραγματικά. Η προσπάθεια και εστίαση στα κενά μας ή τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες θα επιφέρει με τον χρόνο ψυχική ισορροπία, ασχέτως εάν τα κενά αυτά δεν μπορούν να συμπληρωθούν με λίγες μόνο προσπάθειες.

Θέλω να πω γενικότερα ότι η ζωή θέλει αγώνες, αγώνες κοινούς αλλά και προσωπικούς. Με την συνεχή προσπάθεια, με τον επαναλαμβανόμενο αυτοκαθορισμό και την χαμένη αξία που θα δώσουμε και πάλι στον εαυτό μας, ο εκνευρισμός θα υποχωρήσει σταδιακά και η σταθερότητα του χαρακτήρα θα αποκαταστασθεί και πάλι. Εξάλλου, δεν είμαστε όλοι για τα ίδια πράγματα και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουμε δεόντως. Για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία όμως θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σταθεροποιήσουμε τον χαρακτήρα μας. Ας δούμε λοιπόν την ζωή αλλιώς. Ας αλλάξουμε τα στερεότυπα και τις ταμπέλες που μας κόλλησαν από νωρίς. Με τον καιρό, θα έρθει και η επιβράβευση των προσπαθειών μας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 77

#1 Δημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2018
Τροποποίηση: 23 Νοεμβρίου 2018

Πολύ ωραία λόγια!

Πιστεύω πως όντως η καλή σχέση με τον ψυχισμό μας θα μπορέσει να μας επαναφέρει στην ομαλότητα. Η καθημερινότητα μας αποπροσανατολίζει και μας κάνει αγνώριστους. Εκεί είναι το κλειδί και η λύση, ο επαναπροσδιορισμός.

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 64

#2 Δημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2018

Όσο ζούμε, πάντα θα μας εκπλήσσει ο εαυτός μας και για αυτό ο επαναπροσδιορισμός και η ενδοσκόπηση είναι σημαντικά εργαλεία για την ψυχική μας ισορροπία. Όταν αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι ή μας καθρεφτίζεται από άλλους ανθρώπους, ότι χάνουμε τον έλεγχο στα συναισθήματα μας, αυτό είναι ένα μεγάλο καμπανάκι προς διερεύνηση. Εάν θα το παραβλέψουμε ή όχι, θα εξαρτηθεί από το αν είμαστε αποφασισμένοι να εξελισσόμαστε προσωπικά ή όχι. Όλα τα συναισθήματα είναι απαραίτητα, το καθένα έχει την δική του χρησιμότητα για την ψυχική μας ακεραιότητα. Όταν αυτά μας κατακλύζουν και μας ορίζουν λανθασμένα την ζωή μας και ταυτόχρονα κάνουν κακό και στους γύρω μας, είναι επιβεβλημένο να ψάξουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό και να εστιάσουμε στην πηγή και όχι μόνο στο σύμπτωμα. Μόνο έτσι επέρχεται η λύτρωση και η οριστική κάθαρση!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα

Γιατί είναι τόσο σημαντική; Οι βασικότεροι τρόποι για να μπορέσεις να την αναπτύξεις.... Περισσότερα »

Kλιματική αλλαγή και πιθανές επιπτώσεις στα τρόφιμαKλιματική αλλαγή και πιθανές επιπτώσεις στα τρόφιμα

Oι αλλαγές στο κλίμα μπορούν να επιφέρουν μια σειρά από συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, όπως είναι η επάρκεια, η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων.... Περισσότερα »

10 καθημερινά tips για ευτυχία10 καθημερινά tips για ευτυχία

Απλές συμβουλές για να προσεγγίσουμε το στόχο μας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμαΤι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμα

Απλά προληπτικά μέτρα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης των βλαβών.... Περισσότερα »

Τι είναι το άσθμα, ποια τα συμπτώματα και η αντιμετώπισή τουVideo - Τι είναι το άσθμα, ποια τα συμπτώματα και η αντιμετώπισή του

Το άσθμα είναι μία χρόνια νόσος η οποία χαρακτηρίζεται από μεταβαλλόμενη στένωση των αεραγωγών και από μία πλειάδα ερεθιστικών παραγόντων. Χωρίζεται στο ενδογενές και στο εξωγενές άσθμα. Η συμπτωματολογία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης