Προβλήματα με την ψυχική διαταραχή και επίλυσή τους

Πίσω από κάθε αντίδραση εκνευρισμού ή οργής κρύβεται πάντα μια διαταραγμένη σχέση με τον εαυτό μας ή την κακή ψυχολογία μας σε αυτές τις δύσκολες...

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 10:36
Τροποποίηση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 11:35

chr.pap

Πίσω από κάθε αντίδραση εκνευρισμού ή οργής κρύβεται πάντα μια διαταραγμένη σχέση με τον εαυτό μας ή την κακή ψυχολογία μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πίσω από την οργίλη αντιμετώπιση οδυνηρών καταστάσεων ξεπροβάλλει μια μέτρια σχέση με τον ίδιο μας τον ψυχισμό που διαταράσσεται με το παραμικρό. Θα έλεγε κανείς πως εδώ συμβαίνει κάτι που δυσχεραίνει την πορεία μας προς ένα ασφαλές μέλλον, καθώς η απότομη αντίδρασή μας πηγάζει από ανικανοποίητες επιθυμίες και μόνο. Πως επιλύεται αυτή η κατάσταση? Μα με το να εστιάσει κανείς στο πρόβλημα και να επικεντρώσει την προσοχή του σε αυτά τα πράγματα που του λείπουν πραγματικά. Η προσπάθεια και εστίαση στα κενά μας ή τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες θα επιφέρει με τον χρόνο ψυχική ισορροπία, ασχέτως εάν τα κενά αυτά δεν μπορούν να συμπληρωθούν με λίγες μόνο προσπάθειες.

Θέλω να πω γενικότερα ότι η ζωή θέλει αγώνες, αγώνες κοινούς αλλά και προσωπικούς. Με την συνεχή προσπάθεια, με τον επαναλαμβανόμενο αυτοκαθορισμό και την χαμένη αξία που θα δώσουμε και πάλι στον εαυτό μας, ο εκνευρισμός θα υποχωρήσει σταδιακά και η σταθερότητα του χαρακτήρα θα αποκαταστασθεί και πάλι. Εξάλλου, δεν είμαστε όλοι για τα ίδια πράγματα και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουμε δεόντως. Για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία όμως θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σταθεροποιήσουμε τον χαρακτήρα μας. Ας δούμε λοιπόν την ζωή αλλιώς. Ας αλλάξουμε τα στερεότυπα και τις ταμπέλες που μας κόλλησαν από νωρίς. Με τον καιρό, θα έρθει και η επιβράβευση των προσπαθειών μας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ