Ψυχώσεις και τρόπος ζωής

Σκέφτομαι πως ο μεγάλος αυτός αριθμός των ψυχικών παθήσεων που υπάρχει στην σημερινή εποχή δεν οφείλεται σε αρκετές των περιπτώσεων σε καμία...

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019, 10:49
tired

Σκέφτομαι πως ο μεγάλος αυτός αριθμός των ψυχικών παθήσεων που υπάρχει στην σημερινή εποχή δεν οφείλεται σε αρκετές των περιπτώσεων σε καμία κληρονομικότητα ή γονίδια αλλά στον τρόπο ζωής. Οι συνθήκες διαβίωσης σήμερα έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό για τον κόσμο - μικρούς και μεγάλους - έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να ξεφύγει από την δυσάρεστη θέση που βρίσκεται λόγω της μεγάλης απομόνωσης, της αλλοτρίωσης αλλά και της γιγάντωσης του εγωισμού. Ο ιεραρχικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με τον μεγάλο ανταγωνισμό επιφέρουν την ψυχική διαταραχή ειδικά στους νέους που υποφέρουν από κάθε είδους ψυχικές παθήσεις.

Λύσεις τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν και η λύση της φαρμακευτικής αγωγής συστήνεται ανεπιφύλακτα. Δεν είμαι ειδικός για να αποφανθώ αν η καλύτερη λύση είναι η φαρμακευτική θεραπεία για τις κάθε είδους ψυχώσεις που καταλαμβάνουν τον καθένα.

Μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα πως η ενδελεχής ενασχόληση με τον εαυτό μας και οι αισιόδοξες σκέψεις μέσω της γνώσης και της μόρφωσης θα μπορούσαν θεωρητικά να βοηθήσουν την κατάσταση. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην περίπτωση των ψυχοσωματικών και οι ψυχολόγοι αλλά και οι ψυχίατροι συστήνουν μια αόριστη και γενικόλογη ενδοσκόπηση χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους σε ποια κοινωνία διαβιούμε. Δεν το εξετάζουν καν παρά το θέτουν ως δεδομένο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ