Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Ψυχώσεις και τρόπος ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7881 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1402

Δημοσίευση: 4 Απριλίου 2019

Αφορά: Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή, Διαταραχές του ύπνου

Σκέφτομαι πως ο μεγάλος αυτός αριθμός των ψυχικών παθήσεων που υπάρχει στην σημερινή εποχή δεν οφείλεται σε αρκετές των περιπτώσεων σε καμία κληρονομικότητα ή γονίδια αλλά στον τρόπο ζωής. Οι συνθήκες διαβίωσης σήμερα έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό για τον κόσμο - μικρούς και μεγάλους - έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να ξεφύγει από την δυσάρεστη θέση που βρίσκεται λόγω της μεγάλης απομόνωσης, της αλλοτρίωσης αλλά και της γιγάντωσης του εγωισμού. Ο ιεραρχικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με τον μεγάλο ανταγωνισμό επιφέρουν την ψυχική διαταραχή ειδικά στους νέους που υποφέρουν από κάθε είδους ψυχικές παθήσεις.

Λύσεις τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν και η λύση της φαρμακευτικής αγωγής συστήνεται ανεπιφύλακτα. Δεν είμαι ειδικός για να αποφανθώ αν η καλύτερη λύση είναι η φαρμακευτική θεραπεία για τις κάθε είδους ψυχώσεις που καταλαμβάνουν τον καθένα.

Μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα πως η ενδελεχής ενασχόληση με τον εαυτό μας και οι αισιόδοξες σκέψεις μέσω της γνώσης και της μόρφωσης θα μπορούσαν θεωρητικά να βοηθήσουν την κατάσταση. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην περίπτωση των ψυχοσωματικών και οι ψυχολόγοι αλλά και οι ψυχίατροι συστήνουν μια αόριστη και γενικόλογη ενδοσκόπηση χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους σε ποια κοινωνία διαβιούμε. Δεν το εξετάζουν καν παρά το θέτουν ως δεδομένο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1052

#1 Δημοσίευση: 4 Απριλίου 2019

Εν μέρει έχετε δίκιο. Υπάρχουν όμως ψυχικές παθήσεις που δεν οφείλονται στον σημερινό τρόπο ζωής. Επιδεινώνονται βέβαια από τον τρόπο αντιμετώπισής τους και το κοινωνικό στίγμα - όμως έχουν άλλες αιτίες.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 313

#2 Δημοσίευση: 5 Απριλίου 2019

Καλημέρα σε όλους και όλες

Πολύ σοβαρό το θέμα που τέθηκε για συζήτηση. Οι ψυχικές παθήσεις σαφώς έχουν πολλαπλασιαστεί με τον καιρό. Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές η κουβέντα που γίνεται αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι την μάζα που σαφώς είναι επηρεασμένη από πολλών ειδών ψυχώσεις. Μπορεί να μην νοσούν - με λίγα λόγια -οι πολλοί, όμως κανένας δεν θα μπορούσε να αποκλείσει ότι αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον.

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#3 Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2019

Εγώ ξέρω ότι εάν ένας άνθρωπος είναι θετικός από φυση του,οι ενέργειες που γίνονται για θετικοποιήση...τον καθιστούν σε κίνδυνο.Ναι μεν είναι στα πλαίσια της κοινωνικοτητας ένας διάλογος πχ του τύπου Καλησπέρα -Καλησπερα!Αλλά υπάρχει και η επιλογή των συναστροφων.Ειναι γεγονός ότι τα άτομα με προβλήματα υγείας λόγω της συνεχιζόμενης κακοποίησης του εαυτού τους από το πρόβλημα υγείας τους προσελκύουν άτομα με σαδισμό..Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέγει τις συναστροφες του.Δεν σημαίνει ότι κάποιος έχει αρνητική στάση γενικά εάν για παράδειγμα δεν θέλει να αναπτύξει σχέση με ορισμένα άτομα .Για παράδειγμα όταν κάποιος έχει στόχο τον ηδονισμό σου από κακοποίηση,και γενικά την στρέβλωση της ορθότητας των θέσεων σου και της στάσης σου , γενικά ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια .Δεν είναι άρνηση κοινωνικοποίησης πχ η άρνηση ένταξης σε μία πολιτική ομάδα που δεν σε εκφράζουν οι θέσεις τους και οι ενέργειες τους.Το να ζεις ικανοποιημένος δεν σημαίνει ότι δεν βλέπεις την πραγματικότητα.Το να συμβιβάζεται ένας ασθενής με τις δυνατότητες του και να προσαρμόζονται οι ανάγκες του σύμφωνα με τις προσωπικές του επιλογες και την ευέλικτη ιεράρχηση των αναγκών του και των φυτών του πχ εγώ είμαι μητέρα.Υπαρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα άτομα με αναπηρία πχ η μητέρα μου θεωρούσε ότι δεν προσπαθώ πολλύ για παράδειγμα να κρατήσω σωστά το μαχαίρι όταν κόβω μία μπριζόλα μου είναι ανέφικτο.Δεν είμαι φυγοπονη αλλά όταν γυρνούν τα δάχτυλα
μου ξερώ ότι το θέαμα δεν είναι όμορφο πάντα το ήξερα ,αλλά είναι δικαίωμα Μου να μην με νοιάζει.Αυτοεξυπηρετουμε απο μωρό, έχω περάσει όλη την παιδική μου ηλικία μέσα σε γυμναστήριο κατάφερα να κάνω πράγματα απίστευτα πάνω στην δοκό ισσοροπιας.Εγω δεν μου αρέσει να χειριζομαι κανέναν άλλον εκτός τον εαυτό μου.Το θέμα οτι δεν είναι ψύχωση το ένστικτο αυτοσυντήρησης και επιβίωσης.Η εναπόθεση εσκεμενων εμποδίων σε διάλογο που αφορά την υγεία δεν ειναι άρνηση του ασθενή για εποικοδομητικό διαλογο .Το να κρίνεται ή ψ υχικη υγεία με εμμονή οτι πρέπει να γίνεται η αυτογνωσία με συγκεκριμένα σκαλοπάτια.Εγω φταιω ήμουν μία ζωή ενοχικό άτομο.Ε πισής έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το δεν και το όχι.Σ της μεθόδους κοινωνικής συμμόρφωσης ο ασθενής γίνεται έρμαιο αρρωστημενων ορεξεων.Το δεν έχει πολλές χρήσεις .Δεν φαντάζεσαι ...

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#4 Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2019

Οι διάφορες μέθοδοι ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σύνολο είναι απαρχαιωμένες .Εγώ δεν έχω ελληνική κουλτούρα είμαι ένα πολυπολιτισμικό άτομο...Οι γάμοι των περισσότερων μου συγγενών μου είναι μικτοι.Συγγενεις μου άλλοι λαοί.Θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό αλλά δεν μπορώ να συμορφοθω με τα ήθη και τα έθιμα,γιατι είναι γελοίο εδώ διαφοροποιούνται από χωριό σε χωριό.Το χειρότερο είναι να θέλουν να διαφυλάξουν έναν πολιτισμό που θίγει και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.Προτιμω να είμαι ξένη.Προτιμω όταν αυτό το χώμα το μη φιλόξενο σε περίπτωση πολέμου να το εγκαταλείψω.Ο τόπος δεν μας ορίζει τα μοντέλα πχ γονέων...με θίγουν σαν προσωπικότητα.Ο πατέρας μου γνώριζε δέκα γλώσσες,μ ου έλεγε κάποτε καλημέρα σε όλες τις γλώσσες μας μαγείρευε από τις κουζίνες όλου του κόσμου ,δεν είναι μοντέλα οι άνθρωποι...το να σε θεωρούν φτωχό εαυτό ? Εγώ δεν έχω κλασσική ελληνική ομορφιά το να σε κακοποιήσουν για να μιλήσεις την φαντασιακη τους μητρική σου γλώσσα....Καλα κάνουν και θεωρούν την χώρα τριτοκοσμική ,η χώρα δεν έχω εθνικό συναίσθημα το ντροπιάζουν οι ρατσιστές.Θεος φυλάξει μην πέσεις σε ψυχίατρο χρυσαυγιτη.

  • Απάντηση

ΚΙΚΙΚΑ
Μέλος

Εγγραφή: 9/4/2019
Δημοσιεύσεις: 48

#5 Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2019

Στις παραλίες ήμουν γυμνήστρια και η μητέρα μου έχει κάνει γυμνισμο.Το να κακοποιηθείς από ένα κομπλεξικο γιατρό για να σου εναποθέσει κείμενο περί αγάπης του σώματος είναι απαράδεκτο.Ενας άρρωστος άνθρωπος που κάνει ενέργειες κακοποιητικες μόνο και μόνο να έχει συνεδρίες,ολος ο κόσμος να χει δουλειά?

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί γυαλιών;Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί γυαλιών;

Πειραματικές σταγόνες δεν αντιμετωπίζουν την αιτία της πρεσβυωπίας αλλά βοηθούν στα συμπτώματα.... Περισσότερα »

2.353 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 23 ακόμη θάνατοι2.353 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 23 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1.159 εντοπίζονται στην Αττική, 304 στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα. ... Περισσότερα »

Μωρό του ουράνιου τόξου: Ευλογία με αρκετό στρεςΜωρό του ουράνιου τόξου: Ευλογία με αρκετό στρες

Μετά από μια αποβολή ή τον χαμό ενός μωρού στον τοκετό, η εγκυμοσύνη μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές γυναίκες.... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube