Ασθενείς σε μια κοινωνία γεμάτη στερεότυπα

Οι ασθενείς πέρα από το ίδιο το νόσημα που έχουν να αντιμετωπίσουν, βρίσκονται και εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ψυχικές παρενέργειες λόγω της αλλαγής...

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 11:14
tired

Οι ασθενείς πέρα από το ίδιο το νόσημα που έχουν να αντιμετωπίσουν, βρίσκονται και εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ψυχικές παρενέργειες λόγω της αλλαγής στην ζωή τους, του στίγματος σε μια κοινωνία γεμάτη στερεότυπα που κουβαλούν και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Συχνά καταφεύγουν σε ψυχολόγους και ψυχίατρους για να καταλαγιάσουν τις παρενέργειες, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές όπου η θεραπεία δεν πιάνει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους ασθενείς, χωρίς καμία εκδήλωση διάκρισης. Οι ασθενείς έχουν πολύ πιο ενεργοποιημένα αντανακλαστικά και αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα τις προθέσεις.

Πέρα από αυτό όμως είναι αναγκασμένοι να αναμετρώνται κάθε λίγο και λιγάκι με τον εαυτό τους και να δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Γι΄αυτό προσοχή στην συμπεριφορά απέναντί τους. Σε κάθε περίπτωση, είναι κανονικοί άνθρωποι, με θέλω και επιθυμίες.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ