Ψυχικές ασθένειες και ανθρώπινη αδιαφορία

Οι ψυχικές ασθένειες πραγματικά έχουν αυξηθεί ραγδαία στην σημερινή εποχή και αιτία δεν είναι μόνο η κληρονομικότητα αλλά πάνω απ΄όλα ο τρόπος ζωής...

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 10:38
fzai

Οι ψυχικές ασθένειες πραγματικά έχουν αυξηθεί ραγδαία στην σημερινή εποχή και αιτία δεν είναι μόνο η κληρονομικότητα αλλά πάνω απ΄όλα ο τρόπος ζωής, το στρές και το άγχος που συνοδεύονται από την συνεχή τάση για απόκτηση χρημάτων και επιθυμία για άνοδο στην εργασιακή ιεραρχία.

Οι άνθρωποι έχουν πλέον διαβεί το κατώφλι της απλής αδιαφορίας για το κοινό καλό και απλά έχουν γίνει αναίσθητοι και πολύ περισσότερο εγωπαθείς, με συνέπεια την διατάραξη του ψυχικού τους κόσμου, μιας και αυτό που αποκαλείται ζωή σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την ωμότητα των εγωιστικών πράξεών μας.

Πάραυτα χωρίς να διδάσκονται από αυτή την παρακμή, χωρίς να αντιλαμβάνονται που οδηγούνται, τρέχουν να προλάβουν το χρόνο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταστρέφουν την ζωή τους αλλά να κινδυνεύουν άμεσα από τις κάθε είδους ασθένειες, ψυχικές και σωματικές.

Που θα βγάλει όλη αυτή κατάσταση? Που θα οδηγήσει η φυλάκιση στα καταναλωτικά προϊόντα και η αδιαφορία σε κάθε τι ανθρώπινο?

Πιστεύω ότι οι ψυχικές ασθένειες τουλάχιστον θα αφυπνίσουν μια μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι οποίοι θα θελήσουν να βάλουν τάξη στην ζωή τους. Μαζί με αυτούς πιθανόν να ξυπνήσουν και όλοι εκείνοι που με τον τρόπο τους συντηρούν αυτή την νοσηρή κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση, σε λίγο θα μιλάμε για μια όχι απλά αποπροσανατολισμένη αλλά βαριά νοσούσα κοινωνία.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ