Εσύ και ο κόσμος

Οι κάθε λογής εμμονές αλλά και τα καταθλιπτικά σύνδρομα προκύπτουν από το κενά του εαυτού μας αλλά και την άρνηση συμμετοχής στα καθημερινά δρώμενα...

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 10:42
tired

Οι κάθε λογής εμμονές αλλά και τα καταθλιπτικά σύνδρομα προκύπτουν από το κενά του εαυτού μας αλλά και την άρνηση συμμετοχής στα καθημερινά δρώμενα, πάντα με τον τρόπο που μας ταιριάζει.

Πέρα από αυτό, βέβαια, εμφανίζεται και η περιθωριοποίηση ως αποτέλεσμα αδιέξοδων σκέψεων που προκαλούνται από την ίδια την ζωή αλλά και την συμμετοχή σου σε αυτήν.

Ο εύκολος τρόπος είναι να αποσυρθείς είτε επειδή σε περιθωριοποίησαν - συνεπώς η απόσυρση αυτή είναι καταναγκαστική - είτε επειδή θεωρείς ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αντοχής. Πάντα όμως έχεις την δυνατότητα της αναίρεσης όσο και αν προβληματίζεσαι γύρω από τις δυνάμεις σου. Τι θέλω να πω? Ότι παντού και πάντοτε ο εαυτός μας είναι παρών και υπομένει. Αρκεί να τον συμβουλευτείς και τα δεδομένα αλλάζουν αμέσως.

Ο υπόλοιπος κόσμος αλλάζει όψη αν θελήσεις να αλλάξεις και εσύ την οπτική του. Αν επιθυμήσεις να πάψεις να ανεβάζεις τεχνητά τον πήχη κάθε φορά που σου συμβαίνει μια ατυχία, προκειμένου να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά. Η ζωή αξιώνει συμβιβασμούς όχι αυτοεγκλεισμούς. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση αγώνας δρόμου.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ