Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Εσύ και ο κόσμος

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6624 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1245

Δημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2019

Οι κάθε λογής εμμονές αλλά και τα καταθλιπτικά σύνδρομα προκύπτουν από το κενά του εαυτού μας αλλά και την άρνηση συμμετοχής στα καθημερινά δρώμενα, πάντα με τον τρόπο που μας ταιριάζει.

Πέρα από αυτό, βέβαια, εμφανίζεται και η περιθωριοποίηση ως αποτέλεσμα αδιέξοδων σκέψεων που προκαλούνται από την ίδια την ζωή αλλά και την συμμετοχή σου σε αυτήν.

Ο εύκολος τρόπος είναι να αποσυρθείς είτε επειδή σε περιθωριοποίησαν - συνεπώς η απόσυρση αυτή είναι καταναγκαστική - είτε επειδή θεωρείς ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αντοχής. Πάντα όμως έχεις την δυνατότητα της αναίρεσης όσο και αν προβληματίζεσαι γύρω από τις δυνάμεις σου. Τι θέλω να πω? Ότι παντού και πάντοτε ο εαυτός μας είναι παρών και υπομένει. Αρκεί να τον συμβουλευτείς και τα δεδομένα αλλάζουν αμέσως.

Ο υπόλοιπος κόσμος αλλάζει όψη αν θελήσεις να αλλάξεις και εσύ την οπτική του. Αν επιθυμήσεις να πάψεις να ανεβάζεις τεχνητά τον πήχη κάθε φορά που σου συμβαίνει μια ατυχία, προκειμένου να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά. Η ζωή αξιώνει συμβιβασμούς όχι αυτοεγκλεισμούς. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση αγώνας δρόμου.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#1 Δημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2019

Ο εαυτός μας είναι πάντα μαζί μας. Μας συνοδεύει στο πέρασμα του χρόνου. Είναι και θα παραμείνει ο μοναδικός και αδιάψευστος μάρτυρας.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1245

#2 Δημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2019

Ποτέ δεν μας άφησε ο εαυτός μας που μας συντρόφευε σε κάθε μας βήμα. Το πρόβλημα ξεκινούσε από την οπτική μας απέναντι στα πεπραγμένα της καθημερινότητας. Η θέληση υπήρχε πάντα έστω και σε εμβρυακή μορφή. Αυτό που έλειπε τις περισσότερες φορές δεν ήταν άλλο από την ενεργοποίησή της.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1098

#3 Δημοσίευση: 2 Δεκεμβρίου 2019

Η λύση λοιπόν έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό που πρέπει να μπει μπροστά. Τα χρόνια περνούν, οι καταστάσεις αλλάζουν το ίδιο και εμείς.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 95

#4 Δημοσίευση: 3 Δεκεμβρίου 2019

Αν δεν γίνουν αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων η ζωή θα φαντάζει μονότονη και άδεια. Αλλαγές βέβαια δεν σημαίνει και απόλυτη λήθη.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ (πίνακας)Τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ (πίνακας)

Την κάλυψη 3.358 νέων προϊόντων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Οι προϋποθέσεις χορήγησης στους δικαιούχους. Η συχνότητα των προβλημάτων ... Περισσότερα »

Προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίουΠροβλήματα υγείας που προκαλούνται από ανεπάρκεια σεληνίου

Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της έλλειψης αυτής της θρεπτικής ουσίας και ποιες ομάδες κινδυνεύουν από ανεπάρκεια.... Περισσότερα »

Μανταρίνι: Οφέλη στην υγεία και λίγες θερμίδεςΜανταρίνι: Οφέλη στην υγεία και λίγες θερμίδες

Τα οφέλη του μανταρινιού είναι πολύ λιγότερο γνωστά, σε σύγκριση με τα πορτοκάλια, ωστόσο, είναι πραγματικά εντυπωσιακά.... Περισσότερα »

Kαταστροφoλογία: Πώς να σταματήσετε να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριοKαταστροφoλογία: Πώς να σταματήσετε να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο

Ο στόχος ενός θεραπευτή είναι να βοηθήσει να εκτιμάτε πιο ψύχραιμα της καταστάσεις.... Περισσότερα »

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομήςVideo - LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 4ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την αίθουσα χειρουργείου του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία 13:00 - 17:00. Η ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube