Ασθένεια και ψυχικές επιπτώσεις

Όταν κάποιος/α ασθενήσει, περνά αυτόματα σε μια κατάσταση τελείως διαφορετική από την προηγούμενη. Στην αρχή του φταίνε όλοι και όλα, απογοητεύεται...

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019, 12:47
Τροποποίηση: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019, 12:51

tired

Όταν κάποιος/α ασθενήσει, περνά αυτόματα σε μια κατάσταση τελείως διαφορετική από την προηγούμενη. Στην αρχή του φταίνε όλοι και όλα, απογοητεύεται και τρομοκρατείται μαζί, αναζητά σανίδες σωτηρίας. Σιγά - σιγά όμως με το πέρασμα του χρόνου και βοηθούσης της θεραπείας ανακτά σταδιακά τις δυνάμεις του και επανέρχεται στην καθημερινότητά του.

Τα μαθήματα όμως που πήρε είναι πολλά και αφορούν την συμπεριφορά του συνολικά. Αφού ασθένησε, ο κόσμος έχασε το νόημά του, αφού και ο ίδιος έχασε προς στιγμήν το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Η ψυχή του πληγώθηκε, το άδικο τριγυρνούσε νυχθημερόν στην σκέψη του. Ευτυχώς όμως, κάποια στιγμή, είτε επειδή ο περίγυρος μας είναι ανοιχτός, είτε επειδή εμπιστευόμαστε τον θεράποντα ιατρό, τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν.

Μόλις αυτό γίνει, εξαφανίζεται το άγχος και η αγωνία. Με λίγα λόγια: θέλει αγώνα πολύ για να διώξει κανείς τον φόβο και το άγχος από την ψυχή. Μπορεί όμως αυτό να γίνει κάποτε. Και τότε ξημερώνει μια πραγματικά καινούργια ημέρα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ