Οι μετά - κορωνοϊού σπάνιες στιγμές

Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ την ψυχολογία μας τώρα που βγαίνουμε από την καραντίνα, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες συμπεριφορές και η...

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 10:38
Τροποποίηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 10:42

Διαχειριστής

Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ την ψυχολογία μας τώρα που βγαίνουμε από την καραντίνα, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες συμπεριφορές και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων θα δυσκολέψει κατά πολύ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που παραμείναμε σε καραντίνα ασφαλώς και μας έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως. Το θέμα είναι όμως τι κάνουμε από ΄δω και στο εξής, πως σκοπεύουμε να άρουμε τα εμπόδια στην επικοινωνία και να εγκαινιάσουμε ένα νέο κεφάλαιο στις μεταξύ μας σχέσεις.

Οι προυποθέσεις υπάρχουν πάντα, το ίδιο όπως και οι ευκαιρίες για κάτι καλύτερο και ουσιαστικότερο. Μείναμε όντως πολύ καιρό με τον εαυτό μας, ήρθε πλέον η ώρα να αναμετρηθούμε με τον διπλανό μας, να διαπιστώσουμε αν και αυτός έχει συνειδητοποιήσει σε πια ακριβώς εποχή ζει.

Προσεκτικοί λοιπόν στις συμπεριφορές, όχι υστερίες και πάνω απ΄όλα λογική. Κάποτε θα θυμόμαστε αυτές τις στιγμές με δέος, γιατί ήταν πράγματι σπάνιες στιγμές. Από εμάς εξαρτάται πως θα κινηθούμε στο μέλλον. Γιατί όλοι αυτοί που μας φόρτωσαν με έγνοιες και στενοχώριες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και το πολύ - πολύ προβαίνουν σε αστεισμούς για να διακωμωδήσουν την κατάσταση (βλ. Τράμπ).

Ο κορωνοϊός δεν αποτελεί παρά μία ευκαιρία για να αναμετρηθούμε με την σύνεση και την λογική. Μια δυνατότητα να πετάξουμε τις μάσκες του εσωτερικού μας κόσμου.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ