Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Μην πτοούμαστε από την πανδημία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9497 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1000

Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2020
Τροποποίηση: 22 Μαΐου 2020

Ραγδαία η αύξηση των ψυχοσωματικών ασθενειών ειδικά τώρα με την πανδημία και το κλείσιμο στο σπίτι. Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πάθει μελαγχολία και αρνούνται να βγουν από τα σπίτια τους λόγω φοβιών. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει σοβαρά πολύ κόσμο και η καταφυγή σε ψυχολόγους και ψυχίατρους σημειώνει κάθετη άνοδο.

Πρέπει όμως να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και πως από εμάς τους ίδιους εξαρτάται η βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Με λίγα λόγια: από ΄δω και στο εξής θα συμβαίνουν πολλά τέτοια, έκτακτες καταστάσεις όπως η πανδημία του κορωνοιού, καταστάσεις δυσάρεστες για όλους.

Πρέπει να είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για το κάθε τι και η καταφυγή μας σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο να γίνεται μόνο όταν τα πράγματα φθάνουν στα άκρα και χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια. Οι δυνάμεις μας είναι απεριόριστες. Ας μην τις αγνοούμε.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1192

#1 Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2020

Καλημέρα σας

Σωστή η τοποθέτησή σας. Κάποιες φορές βέβαια τα πράγματα ξεφεύγουν και η βοήθεια των ειδικών φαντάζει αναπόφευκτη. Το θέμα είναι, όπως είπατε, να κοιτάξουμε εντός μας και να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας. Αν αυτό δεν το μπορούμε, ο ειδικός μπορεί να μας καθοδηγήσει με κατάλληλο τρόπο. Η ουσία, είναι αυτή, να συνειδητοποιήσουμε πως τα αποθέματα των δυνάμεών μας είναι ανεξάντλητα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μείωση θνησιμότητας CoViD-19 με πλάσμα ιαθέντωνΜείωση θνησιμότητας CoViD-19 με πλάσμα ιαθέντων

Πολύ θετικά είναι τα αποτελέσματα δύο μελετών από τις ΗΠΑ για τη θεραπεία, η οποία δοκιμάζεται και στην Ελλάδα.... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων έχει εμφανώς πτωτική τάση, ενώ το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι η μείωση των διασωληνωμένων και η απουσία νέων θανάτων.... Περισσότερα »

Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...

Ο SARS - COV 2 σάρωσε την Ευρώπη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναμενόμενης θνησιμότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου "EuroMOMO".... Περισσότερα »

Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο

Η ανακάλυψη των ερευνητών του Yale ενδέχεται να οδηγήσει στην αντιμετώπιση της άβολης αίσθησης φόβου και άγχους.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube