Μην πτοούμαστε από την πανδημία

Ραγδαία η αύξηση των ψυχοσωματικών ασθενειών ειδικά τώρα με την πανδημία και το κλείσιμο στο σπίτι. Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πάθει...

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 10:32
Τροποποίηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 10:41

chr.pap

Ραγδαία η αύξηση των ψυχοσωματικών ασθενειών ειδικά τώρα με την πανδημία και το κλείσιμο στο σπίτι. Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πάθει μελαγχολία και αρνούνται να βγουν από τα σπίτια τους λόγω φοβιών. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει σοβαρά πολύ κόσμο και η καταφυγή σε ψυχολόγους και ψυχίατρους σημειώνει κάθετη άνοδο.

Πρέπει όμως να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και πως από εμάς τους ίδιους εξαρτάται η βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Με λίγα λόγια: από ΄δω και στο εξής θα συμβαίνουν πολλά τέτοια, έκτακτες καταστάσεις όπως η πανδημία του κορωνοιού, καταστάσεις δυσάρεστες για όλους.

Πρέπει να είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για το κάθε τι και η καταφυγή μας σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο να γίνεται μόνο όταν τα πράγματα φθάνουν στα άκρα και χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια. Οι δυνάμεις μας είναι απεριόριστες. Ας μην τις αγνοούμε.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ