Ο Γολγοθάς των ασθενών στην καραντίνα

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021
tired

Οι ασθενείς και η ψυχολογία τους όχι τόσο από την καραντίνα που ενίοτε είναι συνηθισμένοι να μπαίνουν αλλά από τις δυσκολίες πρόσβασης που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας θα έπρεπε να είναι η βασική μέριμνα του κράτους για το δύσκολο αυτό διάστημα.

Οι ψυχολογικές παρενέργειες σε πολλούς ασθενείς είναι πολύ μεγάλες μιας και οι φόβοι ή η ανασφάλεια μεγαλώνουν από μέρα σε μέρα.

Θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί από το ίδιο το κράτος τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους ασθενείς εδώ και πολύ καιρό προκειμένου αυτοί να απευθύνονται τις δύσκολες στιγμές.

Οι ασθενείς με διάφορα νοσήματα είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο όταν βρεθούν στις ΜΕΘ, αυτοί που το ανοσοποιητικό τους έχει ήδη πληγεί.

Απομένει λοιπόν η ψυχολογική στήριξη αλλά και η ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Οι ασθενείς είναι οι ήρωες σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα γιατί πέρα από την καραντίνα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα.

Γιατί ποτέ ο Γολγοθάς τους δεν σταματά.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το να είσαι ασθενής είτε με ενεργό νόσημα είτε νόσημα που βρίσκεται σε ύπνωση, έρχεσαι αντιμέτωπος με μεγάλους προβληματισμούς όλο αυτό το διάστημα του lockdown.

Πρώτα απ΄όλα με όλη αυτή την καθημερινή ειδησεογραφία για ένα τόσο σοβαρό ιατρικό θέμα, βρίσκεσαι αντιμέτωπος/η με την υπενθύμιση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζεις, δεν μπορείς να ξεφύγεις, να ξεσπάσεις.

Κατά δεύτερο λόγο, φοβάσαι διπλά όταν πηγαίνεις στο νοσοκομείο, με λίγα λόγια η πρόσβαση γίνεται μεγάλο πρόβλημα την στιγμή μάλιστα που το σύστημα Υγείας έχει ήδη επιβαρυνθεί σοβαρά από τον κορωνοιό. Ναι, μια γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης για τους ασθενείς αυτές τις στιγμές θα ήταν κάποιας μορφής διέξοδος.

Και να μην αφήνονται όλα στους συλλόγους ασθενών να βρουν τις λύσεις.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ