Ο Γολγοθάς των ασθενών στην καραντίνα

Οι ασθενείς και η ψυχολογία τους όχι τόσο από την καραντίνα που ενίοτε είναι συνηθισμένοι να μπαίνουν αλλά από τις δυσκολίες πρόσβασης που...

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021, 10:11
tired

Οι ασθενείς και η ψυχολογία τους όχι τόσο από την καραντίνα που ενίοτε είναι συνηθισμένοι να μπαίνουν αλλά από τις δυσκολίες πρόσβασης που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας θα έπρεπε να είναι η βασική μέριμνα του κράτους για το δύσκολο αυτό διάστημα.

Οι ψυχολογικές παρενέργειες σε πολλούς ασθενείς είναι πολύ μεγάλες μιας και οι φόβοι ή η ανασφάλεια μεγαλώνουν από μέρα σε μέρα.

Θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί από το ίδιο το κράτος τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους ασθενείς εδώ και πολύ καιρό προκειμένου αυτοί να απευθύνονται τις δύσκολες στιγμές.

Οι ασθενείς με διάφορα νοσήματα είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο όταν βρεθούν στις ΜΕΘ, αυτοί που το ανοσοποιητικό τους έχει ήδη πληγεί.

Απομένει λοιπόν η ψυχολογική στήριξη αλλά και η ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Οι ασθενείς είναι οι ήρωες σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα γιατί πέρα από την καραντίνα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα.

Γιατί ποτέ ο Γολγοθάς τους δεν σταματά.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ