Κορωναϊός: το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα - η προσοχή στο έπακρον!

Μετά και από το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορωναϊό, τα πράγματα αλλάζουν και η ατομική μας ευθύνη...

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 10:32
Διαχειριστής

Μετά και από το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο θανατηφόρο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορωναϊό, τα πράγματα αλλάζουν και η ατομική μας ευθύνη πολλαπλασιάζεται. Μπορεί μεν και λόγω της λήψης άμεσων μέτρων η Ελλάδα να βρίσκεται σε χαμηλά ακόμη επίπεδα κρουσμάτων συγκριτικά με την Ιταλία και τις άλλες ευρωπαικές χώρες, εντούτοις δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Τουναντίον πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και να ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες σε περίπτωση προσβολής. Με την υγεία δεν παίζουμε και ειδικά με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για να ελαχιστοποιήσουν τρόπον τινα την περίπτωση νόσησης. Οι δε Υγιεονομικές Αρχές θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τους πολίτες.

Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να μας πιάσει πανικός και υστερία. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μιλάμε με τον θεράποντα ιατρό μας σε συνεχή βάση και ειδικά οι χρόνια πάσχοντες. Κατά τα άλλα, θα πρέπει να ενημερωνόμαστε συνεχώς και για το τι συμβαίνει εκτός της χώρας μας προκειμένου να έχουμε μια συνολική εικόνα της κατάστασης. Γιατί όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού, η φωτιά μπορεί να μεταδοθεί από την μια στιγμή στην άλλη και στο δικό σου.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ