Η επόμενη μέρα

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η πιο κρίσιμη αναφορικά με την επιτυχία των περιοριστικών μέτρων στην χώρα μας, μιας και τότε θα ξεκινήσει η...

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 10:01
Τροποποίηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 10:02

chr.pap

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η πιο κρίσιμη αναφορικά με την επιτυχία των περιοριστικών μέτρων στην χώρα μας, μιας και τότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση τους.

Η μεγάλη ανησυχία έγκειται στο πως θα αντιδράσουν οι πολίτες αφού μετά και την Πασχαλινή καραντίνα δεν αναμένεται να δείξουν και μεγάλη αυτοσυγκράτηση με την άρση των περιορισμών.

Μπορεί τις μέρες του Πάσχα να επιδείχθηκε αυτοσυγκράτηση, μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία να μην επιχείρησε να παραβιάσει τα μέτρα, είτε λόγω φόβου αλλά πάνω απ΄όλα την απειλή του προστίμου, εντούτοις τώρα είναι που ξεκινά η μεγάλη δοκιμασία, όταν όλοι θα βρεθούν στους δρόμους χωρίς περιορισμό στην κίνηση.

Αλήθεια, τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς? Πως θα κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι, ο ένας δίπλα στον άλλο? Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική και αν ναι πόσοι θα το τηρήσουν αυτό? Τα ερωτήματα είναι πάμπολλα και πάνω απ΄όλα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή έκβαση.

Νομίζω πως σε τελική ανάλυση όλες οι κυβερνήσεις θα πάρουν το ρίσκο να νοσήσουν χιλιάδες άνθρωποι ταυτόχρονα, μη μπορώντας πλέον να σηκώσουν τις οικονομικές απώλειες και την κοινωνική εξουθένωση από την παρατεταμένη καραντίνα.

Στην χώρα μας, το μεγαλύτερο στοίχημα θα παιχθεί από την επόμενη εβδομάδα, για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση. Από την επόμενη εβδομάδα όμως θα αρχίσει να καταγράφεται και ο αντίκτυπος στον κοινωνικό ιστό, για το αν οι πολίτες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν εφεξής.

Να είστε σίγουροι πως πλέον η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική και ίσως χρειαστεί πολύς καιρός για την επιστροφή στην περίφημη κανονικότητα - αν μπορεί ποτέ να γίνει αυτό…

Κατ΄ουσίαν δηλαδή πρόκειται για μια κατάσταση που αναμένεται να εδραιωθεί μέχρι την εύρεση και κυκλοφορία του εμβολίου.

Επειδή όμως μιλάμε για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, καταλαβαίνουμε όλοι τι μας περιμένει.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ