Ασθενείς και νέα πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού

Όλοι θα πρέπει να προσέξουμε την καθημερινότητά μας. Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα οι ασθενείς επιβάλλεται να μην ρισκάρουν να βγουν από...

Τρίτη, 05 Μαΐου 2020, 10:46
Τροποποίηση: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020, 10:49

Διαχειριστής

Όλοι θα πρέπει να προσέξουμε την καθημερινότητά μας. Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα οι ασθενείς επιβάλλεται να μην ρισκάρουν να βγουν από τα σπίτια τους αυτές τις πρώτες ημέρες της άρσης του lockdown, τις μέρες που όλοι λίγο - πολύ ξεχύνονται στους δρόμους μετά την πολυήμερη καραντίνα.

Το διάστημα αυτό θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο και ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει. Αν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, η συνέχεια αναμένεται θετική. Αν πάλι όλοι αγνοήσουν τις συστάσεις, τότε η επιστροφή στο lockdown θα φαντάζει αναπόφευκτη, με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων.

Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους σε κάθε τους κίνηση, γιατί μην ξεχνάμε, για όλους αυτούς ο δρόμος είναι μακρύς.

Η μετά - καραντίνα εποχή ενδέχεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη μιας και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με γάντια, μάσκα και να συμβιβαστούμε με άλλες συνήθειες. Η καθημερινότητα, με λίγα λόγια, έχει αλλάξει κατά πολύ.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο σύντομα πάρουμε την απόφαση να κυκλοφορούμε με όλα τα μέσα προληπτικής προστασίας, η μετάβαση στην κανονικότητα θα έρθει πιο νωρίς.
Με δεδομένο βέβαια ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοιού θα κυκλοφορήσει σύντομα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ