Η φροντίδα της ψυχής και του σώματος

Τα χρόνια περνούν, οι στιγμές φεύγουν και αυτό που μένει και μας διατηρεί στην ζωή είναι η Παιδεία, η μάθηση και η μόρφωση, πράγματα που μας βοηθούν...

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 10:41
tired

Τα χρόνια περνούν, οι στιγμές φεύγουν και αυτό που μένει και μας διατηρεί στην ζωή είναι η Παιδεία, η μάθηση και η μόρφωση, πράγματα που μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στην κάθε κοκοπροαίρεση, πονηρία και άσχημη συμπεριφορά.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η φροντίδα του σώματος γιατί χωρίς αυτή υπάρχει ένα τεράστιο κενό που δεν καλύπτεται από πουθενά.

Η φροντίδα του σώματος - ιδιαίτερα από τους ασθενείς που υποφέρουν από κάποια πάθηση - είναι απαρέγκλιτη προυπόθεση για να πει κανείς πως ζει με ασφάλεια και τουλάχιστον συνέπεια απέναντι σε αυτό ακριβώς το νόημα της ζωής.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, πλησιάζουμε ταχέως στην καταστροφή του είδους και αυτό θα πρέπει να μας αφυπνίσει. Ούτε ο κορωνοιός όμως ούτε όλες οι ασθένειες μπορούν να κάμψουν την επιθυμία μας να ζήσουμε σε αυτό τον κόσμο. Το λέω γιατί τώρα τελευταία δεν είναι και λίγοι αυτοί που καταθέτουν τα όπλα.

Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο λοιπόν από την φροντίδα του σώματος και του πνεύματος. Όλα τα υπόλοιπα περνούν φευγαλέα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ