Αδιαφορία για την απόσταση, τις μάσκες και τα γάντια

Οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με τα μέτρα που αφορούν την τήρηση της απόστασης και την χρήση μάσκας. Μια βόλτα που έκανα εχθές και...

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020, 10:23
tired

Οι πολίτες δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με τα μέτρα που αφορούν την τήρηση της απόστασης και την χρήση μάσκας. Μια βόλτα που έκανα εχθές και προχθές διαπίστωσα πως στους εξωτερικούς χώρους η πλειοψηφία συνεχίζει να ζει όπως πριν και δεν θεωρεί ότι πρέπει να χρησιμοποιεί γάντια και μάσκες. Το τίμημα μάλλον το πληρώνουν οι ασθενείς, που ναι μεν τηρούν στην πλειοψηφία τους τα μέτρα, όμως κινδυνεύουν άμεσα από την νοοτροπία όλων των υπόλοιπων.

Στους κλειστούς χώρους, από την άλλη, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, παρά το γεγονός ότι σε πολλά καταστήματα οι υπάλληλοι αλλά και οι πελάτες δεν φορούν μάσκα. Σαφώς και δεν είναι εύκολο να δουλεύεις όλη την ημέρα φορώντας μάσκα. Τι θα γίνει όμως αν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν? Τι θα γίνει με τους τουρίστες αλλά και το αναμενόμενο δεύτερο κύμα από τον Σεπτέμβρη και μετά?

Χρειάζεται μεγαλύτερη συμμόρφωση, αλλά πάνω απ΄όλα συνειδητοποίηση της κατάστασης. Οι ασθενείς δεν φταίνε σε τίποτε, επειδή ο καθένας θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Ούτε οι ευπαθείς ομάδες στο σύνολό τους πρέπει να ρισκάρουν κάθε μέρα επειδή κάποιοι αδιαφορούν προκλητικά.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ