Μην θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των άλλων!

To να συμμορφώνεται κάποιος με τις οδηγίες του ιατρού του δεν τον βγάζει μόνο από πολλές περιπέτειες αλλά του προσφέρει την δυνατότητα να αισθάνεται...

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020, 10:45
chr.pap

To να συμμορφώνεται κάποιος με τις οδηγίες του ιατρού του δεν τον βγάζει μόνο από πολλές περιπέτειες αλλά του προσφέρει την δυνατότητα να αισθάνεται ασφαλής οποιαδήποτε στιγμή, ότι και αν συμβαίνει.

Στην περίπτωση του κορωνοιού οι οδηγίες προς τις ευπαθείς ομάδες είναι σαφείς: αποφυγή της έκθεσης στον ιό, απαραίτητη χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών, αντισηπτικά και απολυμαντικά. Πόσοι το τηρούν αυτό, δεν το γνωρίζουμε. Είναι όμως κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο και ο/η ασθενής δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τώρα που έφτασε το καλοκαίρι και υποτίθεται πως οι ιοί υποχωρούν.

Δεν ξέρουμε και πολλά γι΄αυτόν τον ιό - μην το ξεχνάμε. Αντίθετα αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι η διασπορά του είναι μαζική και ότι ένα και μόνο άτομο που είναι φορές και ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει δεκάδες άλλους. Ο εφησυχασμός λοιπόν είναι αδικαιολόγητος για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και όλους τους υπόλοιπους που θεωρούν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα με συνωστισμό, χειραψίες και ασπασμούς.

Ζούμε τελείως διαφορετικές εποχές. Για τον λόγο αυτό και με δεδομένο ότι το εμβόλιο θα αργήσει ακόμη, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Ειδικά την σημερινή εποχή, με την τόση πληροφόρηση, δεν είναι δυνατόν να συγχωρεθεί η όποια αβλεψία. Και ειδικά όταν αυτή αφορά άμεσα και τις ζωές των άλλων.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ