Περισσότεροι δικαιούχοι βιβλιαρίου απορίας

Προωθείται από το Υπουργείο Εργασίας απόφαση σύμφωνα με την οποία θα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι βιβλιαρίου απορίας για τη δυνατότητα περίθαλψή...

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014
Διαχειριστής

Προωθείται από το Υπουργείο Εργασίας απόφαση σύμφωνα με την οποία θα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι βιβλιαρίου απορίας για τη δυνατότητα περίθαλψή τους.

Ενδεικτικά :

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων και τα μέλη των οικογενειών τους σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, αλλά δεν δικαιούνται παροχών υγείας από αυτά λόγω χρεών, θεωρούνται ανασφάλιστοι και δικαιούνται υπαγωγής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τηρουμένων όλων των σχετικών προϋποθέσεων, εφόσον έχουν προχωρήσει σε δήλωση διακοπής της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. ή σε δήλωση αδράνειας στη Δ.Ο.Υ. και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τελευταία.

Δικαιούχοι είναι, επίσης, όσοι χρειάζονται νοσηλεία ή συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή αποκατάσταση λόγω δυσίατων ή χρόνιων, ή ανίατων ή σπάνιων νοσημάτων - παθήσεων σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις ή τις γνωματεύσεις από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές από τα οποία πάσχουν.

Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς και τα μέλη των οικογενειών τους σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

Ανιθαγενείς και τα μέλη των οικογενειών τους σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα.
Πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. και τα μέλη των οικογενειών τους σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

Πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη εκτός Ε.Ε και λοιπών τρίτων χωρών και τα μέλη των οικογενειών τους σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα.

Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και τα μέλη των οικογενειών τους σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα.

Παιδιά ή άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή άλλα ιδρύματα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δείτε αναλυτικά τους δικαιούχους :

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/25297/dikaiwma-se-perissoteroys-na-ekdwsoyn-vivliario-aporias-gia-perithalpsis.html

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ