Γιατροί - Επιτροπές ΚΕΠΑ σημειώσατε 60 χιλιάδες ακυρωμένα ραντεβού.

20/12/2013 Παράταση των συντάξεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα ΚΕΠΑ εισηγήθηκε το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο...

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013
Τροποποίηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Διαχειριστής

20/12/2013 Παράταση των συντάξεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα ΚΕΠΑ εισηγήθηκε το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ως κατεπείγουσα και ως τέτοια την έκανε δεκτή η Επιτροπή.

Ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε παράλληλα πως η ρύθμιση αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα με χρονικό ορίζοντα την 28η Φεβρουαρίου του 2014. Ο υπουργός υποστήριξε επίσης πως δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω παράταση και θεωρεί, πως το 2014 θα είναι η χρονιά της απόλυτης εξομάλυνσης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, το θέμα είχε αλλά η απεργία των γιατρών δημιούργησε νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί επείγουσα διάταξη ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος,. Πρόσθεσε δε, ότι ο θεσμός των ΚΕΠΑ ήταν έτοιμος μέσα στο 2013, ώστε η απονομή της σύνταξης να έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναμονής -επί παραδείγματι, στην Αθήνα έφτασε τον ένα με δύο μήνες- αφού είχε κλείσει η ψαλίδα των εκκρεμοτήτων που ο θεσμός εμφάνιζε ως αδυναμία.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ