”Μάθε να ζεις με τον εαυτό σου”

Ζακ Σαλομέ: Μάθε να ζεις με τον εαυτό σουΕκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣΈνα σπουδαίο βιβλίο - οδηγός για το πώς πρέπει να ανασύρουμε δυνάμεις από τον εαυτό μας, να...

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 09:15
Διαχειριστής

Ζακ Σαλομέ: Μάθε να ζεις με τον εαυτό σου

Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Ένα σπουδαίο βιβλίο - οδηγός για το πώς πρέπει να ανασύρουμε δυνάμεις από τον εαυτό μας, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να πιστέψουμε σε αυτόν.

Βασικές αρχές, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι η δημιουργία μιας καλής σχέσης με τον εαυτό μας, ο αυτοσεβασμός, η συμφωνία μεταξύ αυτού που σκέφτεσαι και αυτού που πράττεις, αρχές που σε οδηγούν να είσαι καλός σύντροφος του εαυτού σου, να μάθεις να ζεις με αυτόν και να ορίζεις το πεπρωμένο σου.

Ο Ζακ Σαλομέ, που γεννήθηκε το 1935 στην Τουρκία, είναι συγγραφέας 35 πραγματειών, μυθιστορημάτων και ποιητικών συλλογών, γνωστός στις γαλλόφωνες κυρίως χώρες.
Το βιβλίο του αυτό βοηθά τον αναγνώστη να διεισδύσει στα άδυτα του εαυτού του αναζητώντας τα κρυφά πλεονεκτήματα μέσα από τις εμπειρίες της παιδικής, εφηβικής και ώριμης ηλικίας.

Ο εαυτός μας, σύμφωνα με τον συγγραφέα είναι ο μόνος που θα μας στηρίξει στις δύσκολες στιγμές, με λίγα λόγια το να στέκεται κανείς στα πόδια του είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει τον εαυτό του.

Φόβοι, επιθυμίες, όνειρο ζωής, αξίες, ενδοπροσωπικές συγκρούσεις, εκρήξεις και προκλήσεις της ζωής περνούν από το μικροσκόπιο του συγγραφέα, στην προσπάθειά του να ανασύρει τις λεπτές ισορροπίες του εαυτού μας που βοηθούν στην αποτελεσματικά στήριξή του από εμάς τους ίδιους.

Σε κάθε κεφάλαιο, ο συγγραφέας παραθέτει στο τέλος και ένα τρόπον τινά ηθικό δίδαγμα ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να εμπεδώσει καλύτερα τα χρήσιμα συμπεράσματα από την αναζήτηση του εαυτού.

Πρόκειται για ένα βιβλίο διαφορετικά γραμμένο που μας φέρνει αντιμέτωπους με αλήθειες, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο την καθημερινότητα και τις ατομικές αντιδράσεις στα εκτυλισσόμενα γεγονότα. ”Το δυσκολότερο στην ζωή είναι να ζήσουμε μια γεμάτη ζωή”, αναφέρει σε κάποιο σημείο του βιβλίου o συγγραφέας. Αυτήν ακριβώς την δύναμη πρέπει να αντλήσουμε από τον εαυτό μας στις δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση εμφάνισης μιας ασθένειας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ