Προστατίτιδα εναλλακτική σκέψη

Έχουν αναφερθεί διάφορες προσεγγίσεις στο πρόβλημα της προστατίτιδας. Η προστατίτιδα εναλλακτική σκέψη και αντιμετώπιση ίσως βοηθήσει στην κατανόηση...

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021, 16:34
DR. ΠΈΤΡΟΣ ΘΆΝΟΣ

Έχουν αναφερθεί διάφορες προσεγγίσεις στο πρόβλημα της προστατίτιδας. Η προστατίτιδα εναλλακτική σκέψη και αντιμετώπιση ίσως βοηθήσει στην κατανόηση των τρόπων βελτίωσης και θεραπείας της πάθησης.

5 βήματα για την καλύτερη υγεία του προστάτη

Όταν οι άνδρες βρεθούν αντιμέτωποι με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του προστάτη, είτε πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, υπερπλασία του προστάτη (BPH) είτε για προστατίτιδα, θέλουν αμέσως να μάθουν τι μπορούν να κάνουν. Ενώ το καλύτερο σχέδιο είναι η πρόληψη των προβλημάτων του προστάτη μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τα καλά νέα είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι ώστε ένας άνθρωπος να μπορεί να προάγει την υγεία του προστάτη ακόμα και αν έχει ήδη συμπτώματα ή υπάρχει η διάγνωση του προβλήματος.

Είναι λογικό ότι ο τρόπος ζωής , οι συνήθειες άσκησης και η διατροφή να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία του προστάτη. Οι καλές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για νόσο και συνθήκες του προστάτη όπως ακριβώς μπορεί και για άλλες περιοχές του σώματος. Εάν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα του προστάτη, αυτές οι φυσικές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση αυτών των καταστάσεων, να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και ακόμη να βοηθήσουν στη θεραπεία τους.

Στην περίπτωση του συνδρόμου χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού πόνου, άλγους μια δύσκολη κατάσταση, οι παραδοσιακές θεραπείες, όπως τα αντιβιοτικά, μπορεί και να μην βοηθήσουν. Συχνά, αλλάζοντας τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και προσπαθώντας εναλλακτικές και φυσικές θεραπείες όπως οι τεχνικές ανακούφισης του στρες μπορεί να είναι η μόνη επιτυχημένη προσέγγιση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Πίνω τσάι

Τόσο το πράσινο τσάι όσο και το τσάι ιβίσκου είναι από τα κορυφαία ποτά για την υγεία του προστάτη. Και οι δύο τύποι τσαγιού περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και μπορεί επίσης να επιβραδύνει την ανάπτυξη του επιθετικού καρκίνου του προστάτη. Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να ωφελήσει τους άνδρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη ΒΡΗ και προστατίτιδα.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε πηγές τσαγιού χωρίς καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να ερεθίσει τόσο τον προστάτη όσο και την ουροδόχο κύστη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 234 mg ή περισσότερη καφεΐνη την ημέρα ήταν 72% πιο πιθανό να παρουσιάσουν ακράτεια ούρων σε σύγκριση με τους άνδρες που έπιναν τη μικρότερη ποσότητα καφεΐνης. Εάν έχετε συμπτώματα ούρων ή πόνου λόγω προστατίτιδας, η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα συμπτώματα. Εάν έχετε καλοήθη υπερπλασία του προστάτη BPH ή προστατίτιδα, προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψη καφεΐνης, μειώνοντας τον καφέ, το σόδα ή τα ενεργειακά σας ποτά. Η αποφυγή της καφεΐνης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Μείνετε ενυδατωμένοι και μην προσπαθείτε να πίνετε λιγότερα για να μειώσετε τα ούρα σας.

Άσκηση και χάσιμο βάρους

Η άσκηση και η απώλεια βάρους είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε την υγεία του προστάτη. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια ή έντονη άσκηση μειώνει τον κίνδυνο της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και των συμπτωμάτων της ουροφόρου οδού και βοηθά επίσης στην προστατίτιδα. Η άσκηση επίσης ωφελεί την καρδιαγγειακή σας υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας και σεξουαλικών προβλημάτων όπως η στυτική δυσλειτουργία.

Πηγή https://drthanos.com/medicine/προστατίτιδα-εναλλακτική-σκέψη/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ