Έρευνα του Hagai Levine μας παρέχει στοιχεία ότι το κάπνισμα και η κατάθλιψη σχετίζονται στενά. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το κάπνισμα προκαλεί κατάθλιψη, αλλά ο καπνός επηρεάζει αρνητικά την ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 14% των καπνιστών, ειδικά στο Πανεπιστήμιο του Pristine, είχαν κατάθλιψη, σε σύγκριση με το 4% των μη καπνιστών. Ο αριθμός στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου ήταν 19% έως 11% αντίστοιχα.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή κοινωνικοπολιτικό τους υπόβαθρο, οι φοιτητές που κάπνιζαν είχαν υψηλότερα ποσοστά συμπτωμάτων κατάθλιψης από τους φοιτητές που δεν καπνίζουν.

Για να απαλλαγούμε από τον εθισμό, οι γιατροί προτείνουν θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης. Εκτός από τα φάρμακα, μια αλλαγή στις συνήθειες, δηλαδή η συμπεριφορική θεραπεία, μπορεί να βοηθήσει.

Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από την παχυσαρκία, την κατανάλωση αλκοόλ, τις μολυσματικές ασθένειες και τα τροχαία ατυχήματα. Ο καπνός τσιγάρου περιέχει μερικές από τις πιο επιβλαβείς χημικές ουσίες, μερικές από τις οποίες είναι νικοτίνη, πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα, υδροκυάνιο, φορμαλδεΰδη, αρσενικό, αμμωνία, βενζόλιο, βουτάνιο, εξαμίνη, κάδμιο, τολουόλιο κ.λπ. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες για τους καπνιστές αλλά και τους γύρω τους.

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα, για αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτη, δυσμενείς επιπτώσεις στη γονιμότητα, άνοια, κ.λπ. Το κάπνισμα αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μπορεί επίσης να επιταχύνει την φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Όπως είναι προφανές, το κάπνισμα είναι εθιστικό. Σύμφωνα με έρευνες, το άτομο που αρχίζει το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία είναι πιο επιρρεπές σε εθισμό. Σε μια τέτοια κατάσταση, πιστεύεται ότι μόνο το 6% των καπνιστών μπορεί να απαλλαγεί εντελώς από τον εθισμό του.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλεί το τσιγάρο πρέπει να απομακρυνθούν πλήρως από τον οργανισμό και πρώτα από τους πνεύμονες. Μπορείτε να βοηθήσετε τους πνεύμονές σας να αποτοξινωθούν με αυτή τη συνταγή:

Τι θα χρειαστείτε:

Χυμό τζίντζερ

Χυμό λεμονιού

Κανέλα

Μέλι

Και πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι πιο ευεργετικό από τα συνηθισμένα κόκκινα τσίλι. Είναι φτιαγμένο από παχιά και μακριά κόκκινα τσίλι. Η κατανάλωσή του κάνει καλό στο στομάχι, τα νεφρά, το συκώτι και τους πνεύμονες. Η ανάμειξη μελιού με πιπέρι Cayenne αποτοξινώνει γρήγορα το σώμα. Αφού τα ανακατέψουμε όλα αυτά, πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ποτό.

Βάλτε ένα ποτήρι νερό και μετά προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό τζίντζερ, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και ανακατέψτε.

Καταναλώστε αυτό το ποτό κάθε βράδυ πίνοντάς το σαν τσάι πριν πάτε για ύπνο. Ο χυμός κανέλας και λεμονιού που υπάρχει σε αυτό βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην αφαίρεση της πίσσας από τους πνεύμονες. Ταυτόχρονα, το μέλι επιδιορθώνει και θεραπεύει τις βλάβες και τις μολύνσεις που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Μετά από μερικές ημέρες χρήσης, θα δείτε τεράστια διαφορά στην ενέργειά σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων