Η θεραπεία με Laser βρίσκει ευρύτατη εφαρμογή στα αιμαγγειώματα. Αιμαγγειώματα εμφανίζουν το 2-3% των νεογνών. Τα αιμαγγειώματα αποτελούν τον πιο συχνό καλοήθη όγκο αυτής της ηλικίας. Πολλές φορές, τα πρόδρομα στάδια που είναι ορατά κατά τη γέννηση, δεν ερμηνεύονται σωστά.

Αυτά μπορεί να είναι: μια υπόχρωμη κηλίδα, τηλεαγγειεκτασίες με τη μορφή αραχνοειδούς σπίλου και "Naevus flammeus" ή "Port Wine Stain" που μοιάζει με ερύθημα του δέρματος.
Ενώ το αιμαγγείωμα εμφανίζεται συνήθως μετά τη γέννηση, η αγγειοδυσπλασία εμφανίζεται ήδη κατά τη γέννηση. Σπάνια, στην εφηβεία ή και αργότερα εκδηλώνεται κλινικά, λόγω ορμονικής επίδρασης εξ' αιτίας τραύματος ή λοίμωξης.
Τα πρόδρομα στάδια και επίπεδα αιμαγγειώματα θεραπεύονται με το laser υγρών χρωστικών (dye laser). Ογκώδη - σηραγγώδη ή υποδόρια αιμαγγειώματα αντιμετωπίζονται με τη χρήση Nd: YAG laser σε μικρή απόσταση από το δέρμα, με τη βοήθεια πάγου, ο οποίος χρησιμοποιείται σαν ψυκτικό μέσο για την προστασία του δέρματος. Σε περίπτωση μεγαλύτερων αιμαγγειωμάτων η χρήση του Nd: YAG laser γίνεται ενδοιιστικά.
Στις αγγειοδυσπλασίες χρησιμοποιείται το Nd: YAG σε συνδυασμό διαδερμικής και ενδοδερμικής εφαρμογής με στόχο την πήξη του αίματος στα αγγεία. Ανάλογα για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να απαιτηθεί πλαστική χειρουργική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο