Αν το κεφάλι σας είναι ερεθισμένο, χρειάζεται λίγη έξτρα προστασία για να επανέλθει στη φυσιλογική κατάσταση και για να ανακουφιστείτε από την αίσθηση της φαγούρας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις αποτελεσματικότερες εναλλακτικές θεραπείες για τον ερεθισμό του κεφαλιού, με προϊόντα που έχετε στο σπίτι!

Ελαιόλαδο

Ξέρουμε ότι το ελαιόλαδο έχει οφέλη για την υγεία μας, αλλά μπορεί να είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο αν το εφαρμόσουμε τοπικά στο κεφάλι και στα μαλλιά. Μια μάσκα με βάση το ελαιόλαδο θα μπορούσε να ηρεμήσει το φριζάρισμα και να κάνει τα μαλλιά μας πιο λαμπερά. Επιπλέον, το ελαιόλαδο βοηθά με τα συμπτώματα της ψωρίασης, χαλαρώνοντας τις πλάκες νεκρού δέρματος. Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στο κεφάλι σας και έπειτα χτενίστε για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα και ξεπλύνετε.

Μηλόξυδο

Το μυλόξυδο είναι αντιβακτηριακό και μπορεί να ανακουφίσει το δέρμα μας, ακόμα και σε περιπτώσεις τσιμπημάτων από έντομα, ή από φουσκάλες. Στο κεφάλι, η τοπική χρήση μπορεί να ανακουφίσει από τη φαγούρα της ψωρίασης. Φτιάξτε ένα μείγμα που αποτελείται από δύο μέρη νερό και ένα μέρος μηλόξυδο και κάντε απαλό μασάζ.

Βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο ένας τέλειος τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας—έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και στο δέρμα. Φτιάξτε μια πάστα βρώμης και νερού, όσο πηχτή θέλετε, προσθέτοντας και λιγάκι ελαιόλαδο, απλώστε στο κεφάλι και αφήστε για δέκα λεπτά προτού ξεπλύνετε.

Θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει την καλή υγεία του δέρματος στους ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η ψωρίαση. Συνδυάστε θαλασσινό αλάτι με βρώμη και ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας) μέχρι να γίνει πάστ  και κάντε απαλό μασάζ στο κεφάλι σας. Έπειτα ξεπλύνετε.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες