Όλοι θέλουμε να έχουμε δέρμα νεανικό και λαμπερό. Και γι’ αυτόν τον λόγο το φροντίζουμε με καθαρισμούς, ενυδατικές κρέμες… Μήπως όμως υπάρχουν ορισμένες καθημερινές μας συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε;

Λάθος χρήση αντηλιακού

Πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιώντας αντηλιακό μία φορά το πρωί, είμαστε καλυμμένοι. Κι όμως, πρέπει να τοποθετούμε αντηλιακό στο δέρμα μας κάθε λίγες ώρες, για να είμαστε σίγουρα ασφαλείς.

Δεν καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα πινέλα αυτά είναι γεμάτα νεκρά κύτταρα και βακτήρια, συνεπώς πρέπει να τα καθαρίζετε κάθε δύο εβδομάδες με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.

Σπάμε τα σπυράκια

Τεράστιο λάθος όταν ήμασταν έφηβοι, τεράστιο λάθος και τώρα που μεγαλώσαμε. Λογικά δεν μάθαμε ποτέ ότι το να σπάμε τα σπυράκια μας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση αλλά και εξάπλωση της ακμής—χωρίς να μιλάμε για τα σημάδια που μπορεί να μείνουν.

Το κάπνισμα

Το κάπνισμα – εκτός από τις μυριάδες θανατηφόρες παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει – είναι εξαιρετικά κακό για το δέρμα μας, καθώς προκαλεί πρόωρη γήρανση.

Δεν χρησιμοποιούμε ενυδατική

Η ενυδατική κρέμα είναι ίσως ο καλύτερος σύμμαχος της επιδερμίδας μας, ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και των χεριών. Μην ξεχνάτε ποτέ πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση.

Κοιμόμαστε με μακιγιάζ

Ακόμα κι αν γυρίσατε σπίτι και αισθάνεστε πτώμα, πρέπει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Αν κοιμηθείτε με το μακιγιάζ σας, θα κλείσουν οι πόροι σας, και μπορεί να προκληθούν σπυράκια ή ακόμα και κάποια βακτηριακή μόλυνση.

Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Ξανά, το ζήτημα της ενυδάτωσης. Το νερό είναι αναγκαίο, και το χρειαζόμαστε σε μεγάλες ποσότητες, οπότε μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο!

Μεγάλα, καυτά ντους

Λάθος, επειδή το πολύ ζεστό νερό ξηραίνει το δέρμα μας, αφήνοντάς το ακόμα πιο ευαίσθητο από πριν. Κάντε ντους με χλιαρό νερό, ώστε να ενυδατωθείτε καλύτερα, και προσπαθήστε να μειώσετε τον χρόνο που κάθεστε κάτω από το νερό.

Κακός ύπνος

Είτε κοιμάστε αργά, είτε δεν κοιμάστε αρκετά—είτε κοιμάστε υπερβολικά. Οποιοσδήποτε ύπνος δεν είναι ανάμεσα στις επτά και στις εννιά ώρες (και μάλιστα στις σωστές, βραδινές ώρες), κάνει κακό στον οργανισμό σας και στο δέρμα σας.

Αγγίζουμε συνέχεια το πρόσωπό μας

Όσο πιο συχνά αγγίζουμε το πρόσωπό μας, για να τρίψουμε τα μάτια μας ή για να ξυθούμε, για παράδειγμα, μεταφέρονται πάνω του μικρόβια από τα χέρια μας. Προσπαθήστε να καθαρίζετε τα χέρια σας τακτικά, και να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας συνέχεια.

Δεν κάνουμε απολέπιση

Προσπαθήστε να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνετε νεκρά κύτταρα που θαμπώνουν την φυσική λάμψη του προσώπου σας.