Καλύψτε τις ερυθηματώδεις πλάκες

Είτε βρίσκονται στο πρόσωπό σας είτε σε άλλα μέρη του σώματός σας, η ψωρίαση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άβολα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε πιο άνετα με την εμφάνιση του δέρματός σας. Με μερικές συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να καλύψετε τις πλάκες, όπου και αν βρίσκονται.

Ξεκινήστε με καθαρισμό

Το πρώτο βήμα είναι να πλύνετε το δέρμα σας όπως πάντα, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα από το γιατρό καθαριστικά. Μία καθαρή πετσέτα μπορεί να βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν αποξηραμένες νιφάδες. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν παραμείνουν στο δέρμα σας, μπορούν να κάνουν το μακιγιάζ να κάνει "κομμάτια". Βεβαιωθείτε όμως ότι σκουπίζετε απαλά το ευαίσθητο δέρμα σας.

Ενυδατώστε

Λιπάνετε το δέρμα σας με μια λοσιόν που είναι απαλλαγμένη από αρώματα και είναι υποαλλεργική. Αφήστε την στο δέρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν βάλετε κάτι άλλο. Πρέπει το δέρμα γύρω από την ψωρίαση να είναι ενυδατωμένο, αλλά όχι λιπαρό. Εάν είναι λιπαρό, το μακιγιάζ δεν θα κολλήσει.

Προετοιμασία με Primer

Μετά τη λοσιόν, ήρθε η ώρα του πράιμερ. Χρησιμοποιείται σχεδόν πριν από κάθε μακιγιάζ. Παραμένει στην επιφάνεια των πλακών σας αντί να απορροφάται. Σας υπόσχεται μια ομαλότερη επιφάνεια για να δουλέψετε το μακιγιάζ σας.

Χρησιμοποιήστε το σωστό μέικ απ

Μπορεί να χρειάζεστε παχύτερο μέικ απ για φουλ κάλυψη ή ίσως απλά να θέλετε να μειώσετε την ερυθρότητα με ένα ελαφρύτερο υγρό. Συζητήστε με το γιατρό σας και επιλέξτε το προϊόν που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες σας. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε το μέικ απ σε μια μικρή περιοχή πρώτα, για να δείτε αν προκαλεί αντίδραση.

Επιλέξτε το χρώμα σας

Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να βρείτε το τη σωστή απόχρωση για τον τόνο του δέρματος σας. Συμβουλή: Δοκιμάστε διαφορετικές αποχρώσεις στο δέρμα κοντά στο σημείο που έχετε ψωρίαση, όχι πάνω της. Μπορεί να χρειαστεί να αναμίξετε δύο προϊόντα για να πετύχετε το χρώμα που ψάχνετε και τον τύπο μέικ απ που χρειάζεστε.

Ξεκινήστε

Τα δάχτυλά σας είναι τα καλύτερα εργαλεία για την ομοιόμορφη εφαρμογή του μακιγιάζ. Τοποθετήστε μία μικρή ποσότητα στο χέρι σας για να το ζεστάνετε προτού το απλώσετε. (Η ζεστασιά βοηθά στην πιο ομαλή εφαρμογή του υγρού.) Εφαρμόστε λίγο, δουλέψτε το, στη συνέχεια, προσθέστε ελαφριά στρώματα, το ένα πάνω στο άλλο, μέχρι να πετύχετε την κάλυψη που αισθάνεστε ότι χρειάζεστε.

Flex και Bend

Εάν καλύπτετε την ψωρίαση γύρω σε μία περιοχή όπως το γόνατο ή ο αγκώνας, βεβαιωθείτε ότι η άρθρωση είναι λυγισμένη όταν βάζετε το μέικ απ. Εάν δεν το κάνετε, θα σπάσει και θα έχει κενά όταν την τεντώσετε.

Ρύθμιση

Θέλετε το μακιγιάζ σας κρατήσει για ώρα; Τοποθετήστε πούδρα όταν τελειώσετε. Στη συνέχεια ψεκάστε με ένα ειδικό σπρέι που θα βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών, για να στερεωθεί. Ολοκληρώστε με λίγη πούδρα για πιο ματ εμφάνιση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]