ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Νεφρά, αλδοστερόνη και αντι-διουρητική ορμόνη

Γενικά, η ζωδιακή περιοχή του Ζυγού αφορά, ανατομικά, στην περιοχή των Νεφρών και λειτουργικά στη διήθηση του αίματος και, μέσω των ούρων, την απαλλαγή του οργανισμού από μεταβολικά κατάλοιπα διαφόρων ειδών καθώς στη ρύθμιση της ισορροπίας υγρών και αλάτων του οργανισμού.

Η ρύθμιση αυτή επιτελείται με την επίδραση δύο ορμονών:

  • της αντι - διουρητικής ορμόνης , η οποία παράγεται στον υποθάλαμο και εκκρίνεται από την υπόφυση, δρα στο αθροιστικό σωληνάριο (στον αγωγό που συλλέγει τα ούρα) και το καθιστά περισσότερο διαπερατό από το νερό. Έτσι, αυξάνεται η επαναπορρόφηση του νερού και επιτυγχάνεται η ισορροπία στην ποσότητα των υγρών του οργανισμού
  • Και της αλδοστερόνης , που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια, δρα σε μια περιοχή του ουροφόρου σωληναρίου (στο εγγύς εσπειραμένο σωληνάριο) και προκαλεί αύξηση της επαναπορρόφησης του νατρίου και του νερού. Έτσι, διευκολύνεται ο ρυθμιστικός μηχανισμός της αρτηριακής πίεσης και επιτυγχάνεται η ρύθμιση των αλάτων στον οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ζυγό αναλογούν τα παρακάτω :

  • Οστά: Ηβικό
  • Σπόνδυλοι: 4ος, 10ος , 11ος , 12ος Νωτιαίος, 1ος, 5ος Οσφυικός , Ιερός
  • Μύες: Τετράγωνος, Οσφυϊκός, Οσφυοιερός
  • Αρτηρίες: Οσφυϊκή, Επινεφριδική, Νεφρική
  • Φλέβες : Νεφρική, Οσφυϊκή
  • Όργανα : Νεφροί, (Νεφρική πύελος, Φλοιός των νεφρών, Μαλπιαγιανή πυραμίδα, Νευρικό σύστημα νεφρού, Νεφρική πύελος, Λιπώδης θήκη νεφρού, Μεγάλος και Μικρός κάλυκας νεφρού, Νεφρική πύλη, Αγγειακή κυκλοφορία νεφρικού φλοιού, Ουροδόχος κύστη, Ουρήθρα, βουβωνικοί πόροι, Προστάτης, Απευθυσμένο, Στοματική Κοιλότητα, Υποδόριος Ιστός, Σπλήνα, Σμηγματογόνοι - Ιδρωτοποιοί αδένες.

Το έργο που επιτελεί το άτομο – Ζυγός μέσα στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι αντίστοιχο της λειτουργίας των νεφρών, δηλαδή, διηθίζει όλες τις αναπτυξιακές και θρεπτικές δραστηριότητες της κοινότητας μέσα στην οποία βρίσκεται, επανατροφοδοτεί με τα κατάλληλα συναισθήματα (ισορροπία νερού) και με τις κατάλληλες πληροφορίες (άλατα – νάτριο) την ομάδα του και φροντίζει να αποβάλλει τα βλαβερά μεταβολικά κατάλοιπα, κυρίως μέσω μιας ιδιαίτερης συναισθηματικής έκφρασης (νερό – ούρα).

Έτσι, το άτομο – Ζυγός δρα μέσα σε οποιεσδήποτε σχέσεις ως ‘καθαριστής’ συναισθημάτων και αγωγών ροής των πληροφοριών. Επομένως, εμφανίζει τις ιδιότητες της ήρεμης συνομιλίας, της καλής ακρόασης, της απορρόφησης, επεξεργασίας και επανατροφοδότησης των συναισθημάτων του περιβάλλοντος, της ισορροπίας μεταξύ πληροφοριών και συναισθημάτων και της φροντίδας για τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων.

Όταν οι παραπάνω ιδιότητες παρουσιάζουν πρόβλημα, (για παράδειγμα κατακράτηση ή υπερβολική εκδήλωση συναισθημάτων), τότε το άτομο – Ζυγός μπορεί να εμφανίσει αντίστοιχα προβλήματα υγείας, όπως Νεφρόπτωση, Νεφρική ανεπάρκεια, ουρολοιμώξεις, αρτηριοσκλήρωση κ.

ά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα