Σειρά άρθρων για τα 12 ζώδια και τις αντιστοιχίες στους στην ανατομία, τη φυσιολογία και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23/10 – 22/11): Γεννητικά όργανα - Τεστοστερόνη(Όρχεις) και Οιστρογόνα – Προγεστερόνη (Ωοθήκες)

Γενικά, η ζωδιακή περιοχή του Σκορπιού αφορά, ανατομικά, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και λειτουργικά στη γονιμοποιητική και αναγεννητική διεργασία του ανθρώπινου σώματος, με κύρια παραδείγματα την ανανέωση των κυττάρων και τη γονιμοποίηση (εκσπερμάτιση και σύλληψη).

Πιο συγκεκριμένα, στον Σκορπιό αναλογούν τα παρακάτω :

  • Σπόνδυλοι: 4ος , 9ος , 12ος Νωτιαίοι, 1ος , 2ος , 3ος , 4ος ,5ος Οσφυϊκοί, Ιερός και Κοκκυγικός
  • Oστά: Ιερό, Ηθμοειδές, Οστό της ρινός, Κύρτωμα του ισχίου, Στεφάνη λεκάνης, Σύμφυση ηβικού οστού
  • Μύες: Κρεμαστήρας όρχεως, Σφιγκτήρας, Ανελκτήρ πέους – Κλειτορίδας, Σφιγκτήρας κύστης, Μυς της ρινός
  • Αρτηρίες: Λαγόνιος
  • Φλέβες: Σπερματική, Μεσεντερική, Κολική, Αιμοροϊδική, Νεφροπυλαία
  •   Όργανα: Κύτταρα, Γεννητικά όργανα, Παχύ έντερο, Τυφλό έντερο, Ορθό, Απευθυσμένο, Σκωληκοειδής απόφυση, Ουροδόχος κύστη, Ουρήθρα, Περιτόναιο, Πρωκτός, βλεννογόνος της ρινός, Ιγμόρειο, Ρινικό διάφραγμα, Πύελος, Υπόφυση (οπίσθιος λοβός - υποσυνείδητο).

Γονάδες, Πέος, Προστάτης, Όρχεις, Κύστη όρχεων, Σπερματική κύστη, Σηραγγώδες σώμα, Επιδιδυμίδες, Ακροπόσθια πόσθη, Αδένες Cowper, Λοβός όρχεων, Σύνδεσμος πέους.

Αιδοίο, χείλη Αιδοίου, Ωοθήκες, Υμένας, Απαγωγός κύστη, Μητριακός σύνδεσμος, Σφηνοειδής κοιλότητα, πόροι ωοθήκης, Βλεννογόνος υμένας, Μήτρα, Σάλπιγγες, Θηλή και άλως θηλής μαστών.

Τα προβλήματα υγείας που εντοπίζονται σ΄ αυτή την περιοχή είναι όλα σχετικά με τις γενετικές λειτουργίες.

Οι ορμόνες που παράγουν τα γεννητικά όργανα (η τεστοστερόνη για τους άνδρες και η προγεστερόνη μαζί με τα οιστρογόνα για τις γυναίκες), λειτουργούν ώστε να διαμορφωθούν τα χαρακτηριστικά του φύλου, λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Επίσης είναι υπεύθυνες για την δυνατότητα γονιμοποίησης, της ένωσης δηλαδή κάποιου από τα σπερματοζωάρια με το ώριμο, προς γονιμοποίηση, ωάριο.

Κατ΄ αντιστοιχία, ο ρόλος του ατόμου – Σκορπιού στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι ανάλογος. Από τη μια φροντίζει πάντα να διαφοροποιεί τα πράγματα και τις καταστάσεις, ώστε να είναι φανερή η ιδιαιτερότητά τους, κι από την άλλη, αναλαμβάνει την διαδικασία της ‘γονιμοποίησης’.

Για τον λόγο αυτό, η επαφή με έναν Σκορπιό πάντα έχει ως αποτέλεσμα την μεταστροφή ή την γέννηση ζητημάτων, μια λειτουργία που επιτελείται αφανώς, αλλά με μεγάλη σαφήνεια.

Για τους παραπάνω λόγους, τα άτομα Σκορπιοί, είναι φύσει ερωτικοί και αισθαντικοί. Παράλληλα, διαθέτουν έναν ‘γονιμοποιητικό’ λόγο, άλλες φορές διεισδυτικό και άλλες παθητικά λάγνο και γεμάτο με ‘υπονοούμενα’.

Είναι φανερό πως η καλή τους υγεία εξαρτάται άμεσα από την συχνή ερωτική ζωή τους, καθώς και από την περιποίηση, τη φροντίδα και την προσοχή που δείχνουν στις ερωτογόνες και γεννητικές περιοχές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο