Σειρά άρθρων για τα 12 ζώδια και τις αντιστοιχίες στους στην ανατομία, τη φυσιολογία και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

Τοξότης: Συκώτι και χολή

Γενικά, η ζωδιακή περιοχή του Τοξότη αφορά, ανατομικά, στην περιοχή του Ήπατος και του Παγκρέατος και λειτουργικά στην παραγωγή της χολής, κυρίαρχης και απαραίτητης ουσίας για την σωστή πέψη των λιπών στο λεπτό έντερο.

Πιο συγκεκριμένα, στον Τοξότη αναλογούν τα παρακάτω :

  • Σπόνδυλοι : 2ος, 3ος, 4ος, 5ος Οσφυϊκός, Ιερός, Κοκκυγικός
  • Οστά: Πυελικό, Λαγόνιο, Ισχιακό, Ηβικό, Μηριαίο, Κόνδυλοι μηριαίων, κοιλότητες γονάτων
  • Αρτηρίες: Μεγάλη αρτηρία μηρού, επιφανειακή αρτηρία μηρού, μικρές αρτηρίες
  • Φλέβες: Μεγάλη φλέβα κνήμης, Επιφανειακή μηριαία φλέβα, φλέβες ισχίων, Μείζων Σαφηνής φλέβα
  • Μυώνες: Απαγωγός, μηριαίοι, κεφαλές μηριαίων, τροχαντήρες, γλουτιαίος, μυώνες των κνημών
  • Αγγεία: Λυμφατικά
  • Νεύρα: Ισχιακό
  • Όργανα: Ήπαρ, Πάγκρεας, Ισχία (γλουτοί), Υπόφυση (πρόσθιος λοβός), Ηβική σύμφυση, Θύμος αδένας (μετά την εφηβεία), επιδερμίδα όρχεων, Ειλεός (Πυελική ζώνη), Κάτω μεσεντερικό γάγγλιο, ουρογεννητικό διάφραγμα, τριχωτό της ήβης και επιδερμίδα που καλύπτει τους όρχεις, Υπογαστρικό – πυελικό - κυστικό πλέγμα

Η παραγωγή της χολής από το συκώτι και η μεγάλη σημασία της στη διαδικασία της πέψης των λιπών στο λεπτό έντερο είναι ένα βασικό θέμα που αφορά την περιοχή του Τοξότη.

Η βουλιμία και η τάση για πάχος των ατόμων αυτού του ζωδίου θα πρέπει να αναζητηθεί στην κακή λειτουργία του συκωτιού και την υπερέκκριση της χολής. Μια καλή διατροφική αγωγή είναι τα μικρά και συχνά γεύματα.

Επίσης, ένα σημαντικό θέμα υγείας για τους Τοξότες είναι η δυνατότητά τους να γελούν και να αθλούνται. Για διαφορετικούς λόγους αυτές οι δύο δραστηριότητες παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση σε καλή κατάσταση κυρίως της ποιότητας του αίματος και της αποβολής των άχρηστων ουσιών.

Η ηγεσία του ατόμου - Τοξότη στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι η στρατηγική στοχοθεσία, μια λειτουργία που είναι πολύ κοντά στη στρατηγική θέση και λειτουργία του συκωτιού στο σύνολο του οργανισμού, καθώς και η διατήρηση της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Τέλος, σ΄ αυτή την περιοχή μπορεί να αποδοθεί η αφομοίωση και η σύνθεση της γνώσης που παράγεται από την εμπειρία, μιας και ένα υγιές συκώτι διηθίζει τις θρεπτικές ουσίες και τις μετατρέπει συνθέτοντας διάφορες άλλες ουσίες ή τις καθαρίζει πριν αυτές εισχωρήσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική υγεία
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον