ΥΔΡΟΧΟΟΣ : Υποθάλαμος : Η γέφυρα μεταξύ του νευρικού και του ορμονικού συστήματος.

Γενικά, η ζωδιακή περιοχή του Υδροχόου αφορά, ανατομικά, την περιοχή της κάτω κνήμης, της περόνης και των αστραγάλων. Επίσης, αφορά τον υποθάλαμο, ένα σημείο που συνδέεται με πολλές εγκεφαλικές δομές, καθώς και με τον εγκεφαλικό φλοιό, στον οποίο εδράζουν οι διανοητικές λειτουργίες.

Ο υποθάλαμος εκκρίνει ένα μεγάλο αριθμό ορμονών, που διεγείρουν ή καταστέλλουν την παραγωγή των ορμονών που παράγει η αδενοϋπόφυση. Πιο συγκεκριμένα, στον Υδροχόο αναλογούν τα παρακάτω :

  • Σπόνδυλοι: 2ος και 4ος Οσφυϊκός
  • Οστά: Αστράγαλοι, κάτω Κνήμη, Περόνη, πέλμα, οι χόνδροι συναρθρώσεων
  • Αρτηρίες: Κνημιαίες
  • Φλέβες: ελάσσων Σαφηνής
  • Μυώνες: Κνημιαίοι, Πρόσθιοι, Περονιαίοι, Αχίλλειοι Τένοντες, Γαστροκνημιαίοι, Υποκνήμιοι
  • Οφθαλμοί: Το υαλώδες σώμα και το υδατώδες υγρό, ο κρυσταλλοειδής φακός, ο κερατοειδής χιτώνας
  • Αυτιά: Το λεμφικό υγρό που περιέχεται στους 3 ημικυκλικούς σωληνίσκους του εσωτερικού αυτιού
  • Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα – Οσφυιερικό τμήμα: Κολπικό και Προστατικό Πλέγμα
  •   Όργανα: το ουρογεννητικό διάφραγμα, το όσχεο, το δέρμα του όσχεου, τα Νεύρα της κνήμης και της περόνης, οι φλέβες, οι αρτηρίες, τα λεμφικά αγγεία και το δέρμα της κάτω κνήμης, η δέσμη του μηριαίου, το Νευρικό σύστημα, το Αίμα, η Λέμφος, η Υπόφυση (πρόσθιος λοβός ως προς την προλακτίνη), οι νευρικοί ιστοί της καρδιάς, οι 4 παραθυρεοειδείς αδένες, οι μεγάλες αρτηρίες, η επίφυση (ή υποθάλαμος).

Κάποια συνήθη προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα άτομα – Υδροχόοι είναι τα αυτά που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος, και κυρίως η αύξηση της πίεσης του αίματος, αλλά και διάφορα προβλήματα ευρυαγγειών και κιρσών.

Πολλές φορές, τα προβλήματα κινητικότητας του αίματος μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά εμφράγματα ή εγκεφαλικά περιστατικά, ακόμα και προβλήματα στους οφθαλμούς και στην όραση. Ένα σοβαρό θέμα διατήρηση της καλής υγείας των Υδροχόων είναι εκφόρτιση της νοητικής τους επεξεργασίας και η μετατροπή της εσωτερικής τους λειτουργίας σε παραγωγή ιδεών.

Ο υποθάλαμος και υπόφυση χαρακτηρίζονται από μια λειτουργία που ονομάζεται ‘μηχανισμός ανάδρομης ρύθμισης’. Ο μηχανισμός αυτός ελέγχει τις ορμονικές εκκρίσεις. Όταν αυξάνονται τα επίπεδα μιας ορμόνης στο αίμα, αυτό ανιχνεύεται από τον υποθάλαμο και την υπόφυση, που τροποποιούν την δράση τους ώστε να μειωθεί η διέγερση του αδένα που παράγει την ορμόνη που έχει αυξηθεί.

Το αντίστροφο συμβαίνει όταν τα επίπεδα μιας ορμόνης έχουν μειωθεί στο αίμα. Επομένως, η ηγεσία του ατόμου – Υδροχόου στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι η ανατροπή αυτών που συμβαίνουν στα περιβάλλοντά τους και η επίδειξη ενός είδους επαναστατικότητας, ώστε να μην μένουν τα πράγματα στάσιμα και να μην παίρνουν μόνιμο χαρακτήρα.



Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απαιτητική για τον εγκέφαλο δουλειά μειώνει τον κίνδυνο ελαφράς νοητικής εξασθένησης μετά τα 70
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]