Όσο το παιδάκι σας μεγαλώνει περισσότερο και γίνεται πιο ανεξάρτητο, η φροντίδα που χρειάζεται αρχίζει να διαφέρει από τότε που ήταν νεογέννητο. Δείτε μερικές συμβουλές για το πώς θα καταφέρετε να παραμένει καθαρό και υγιές. 

Φροντίδα για τα δοντάκια του

Το παιδάκι σας θα πρέπει να πλένει τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα τα δόντια του. Μετά το πρωινό και μετά το βραδινό γεύμα είναι οι ιδανικές ώρες, γιατί η πέτρα από τα φυσιολογικά βακτήρια στο στόμα ενώνονται με τα σάκχαρα του φαγητού που μένει στο στόμα, δημιουργώντας οξέα που καταστρέφουν την αδαμάντινη.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακιά οδοντόβουρτσα και ελάχιστη οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο. Παραπάνω φθόριο μπορεί να προκαλέσει πέτρα. Κρατήστε το μωρό σας στην αγκαλιά σας και προσέξτε το κεφαλάκι του να είναι ακίνητο. Είναι σημαντικό να πλένετε κάθε δόντι από τη μέσα και την έξω μεριά. Οδοντόκρεμες με ωραία γεύση και ‘’παιχνιδιάρικες’’ οδοντόβουρτσες μπορούν να βοηθήσουν στο να θέλει το μωρό σας να πλένει τα δόντια του.

Τώρα είναι και μια καλή ευκαιρία να συνηθίσει το μωρό σας να πηγαίνει κάθε έξι μήνες στον οδοντίατρο. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να κάνετε τις επισκέψεις παιχνίδι. Αν φοβάται, κρατήστε το στην αγκαλιά σας, στη «μαγική» καρέκλα, ώστε ο γιατρός να μπορεί να κοιτάξει γρήγορα στο στόμα του.

Φροντίδα για τα νυχάκια τους

Διατηρώντας τα νύχια του μικρού σας κοντά, θα σας βοηθήσει να μη γρατζουνιστεί το ίδιο ή να γρατζουνίσει τους άλλους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις, γιατί κάτω από τα νύχια κρύβονται μικρόβια και βρωμιά. Χρησιμοποιήστε ειδικά στρογγυλεμένα ψαλίδια για ασφάλεια και πάντα να τα κόβετε ίσια. Αν το μικρό σας φοβάται, δοκιμάστε να:

  • Κόβετε τα νύχια του στο μπάνιο, κάτω από το νερό. Το νερό μαλακώνει τα νύχια.
  • Κόψετε πρώτα τα δικά σας, για να του δείξετε πόση πλάκα έχει. 
  • Του αποσπάστε την προσοχή με κάποιο παιδικό τραγουδάκι.

Η ώρα του μπάνιου

Το μωρό σας θα περάσει πολλές ευχάριστες ώρες παίζοντας στην μπανιέρα, ειδικά αν του προσφέρετε πολλά παιχνίδια, πλαστικές βαρκούλες, παπάκια και κούπες. Αν στο παιδάκι σας δεν αρέσει το μπάνιο, πείτε του πόσα αστεία πράγματα μπορεί να κάνει στην μπανιέρα και πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει και ότι δεν είναι απλά για να καθαριστεί. ΠΟΤΕ μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη στο μπάνιο!

Όσο το μωρό σας μεγαλώνει και περνά πιο πολλή ώρα ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω του, είναι πολύ πιθανόν να λερώνεται πιο πολύ. Οπότε, είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσετε να κάνετε το μωρό σας μπάνιο κάθε μέρα. Το μπάνιο μπορεί να παίξει και βασικό ρόλο στη ρουτίνα του πριν πάει για ύπνο. Επειδή, πλέον, είναι μεγάλο για το σαμπουάν νεογέννητων, αλλά φυσικά δεν είναι ακόμα έτοιμο για σαμπουάν ενηλίκων, τώρα είναι μια πολύ καλή περίοδος για να του μάθετε το JOHNSON’S® Baby Shampoo για εύκολο χτένισμα που είναι εύκολο στο ξέβγαλμα και σχεδιασμένο για να κάνει τη διαδικασία του μπάνιου εύκολη και διασκεδαστική. Αν θέλετε κάτι για το αφυδατωμένο δέρμα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη JOHNSON’S® Baby SOOTHING NATURALS™ Θρεπτική Ενυδατική Λοσιόν, που περιέχει μίγμα από βιταμίνη Ε και εκχύλισμα φύλλου ελιάς και μεταλλικά στοιχεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο